Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο ίδιο έργο θεατές. Ενας Παναθηναϊκός ανεπίδεκτος μαθήσεως, φοβισμένος, κουρασμένος και εν ολίγοις «λίγος» έκανε ξανά την εμφάνισή του μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου, με συνέπεια να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» έμειναν στο 1-1 στην Κέρκυρα απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε ένα ματς που το ποδόσφαιρο κακοποιήθηκε από τις δύο ομάδες, με τους ποδοσφαιριστές να είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν σε ένα γήπεδο με τραγικό χλοοτάπητα όπου δύσκολα διατηρούσε κανείς την ισορροπία του.

Οι Κερκυραίοι, ωστόσο, έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους από τη στιγμή που μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, κατέκτησαν θετικό αποτέλεσμα και εις βάρος του Παναθηναϊκού, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν περάσει θριαμβευτικά και από το Περιστέρι συντρίβοντας τον Ατρόμητο.

Και επειδή τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τυχαία, τα εύσημα ανήκουν πρωτίστως στον προπονητή της Κέρκυρας, Μιχάλη Γρηγορίου, που παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στα γήπεδα παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα του συλλόγου.

Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό, το «τριφύλλι» εμφάνισε εκ νέου το «μπλακ άουτ» του πρόσφατου παρελθόντος, όταν δεχόταν αναπάντεχα και κόντρα στη ροή του αγώνα γκολ και μετά το 1-1 (επτά λεπτά μετά το έξοχο γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 22΄) από τον Επστάιν στο 29΄, κυριεύτηκαν από άγχος και χάλασαν το μυαλό και τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Μέχρι το 65΄ ο Παναθηναϊκός έμοιαζε περισσότερο με κομπάρσο παρά με πρωταγωνιστή, ενώ στα τελευταία λεπτά παρότι έπαιξε τον αντίπαλό του μονότερμα δεν κατάφερε να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες, με εξαίρεση το τετ α τετ του Μπεργκ στο 69΄ (από την πανέξυπνη μπαλιά του Κουρμπέλη), που απέκρουσε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά ο Βενέτης.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να «κλέψουν» και τη νίκη στην ευκαιρία του Γεωργίου που πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και η αποτυχία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, διατηρώντας την τραγική του εικόνα μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Παναθηναϊκός, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων του, την εκνευριστικά λίγη αγωνιστική του εικόνα και την ανικανότητά του να μάθει από τα λάθη του, είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα.

Εκτός δηλαδή από τα ήδη υπάρχοντα των απουσιών, ο Ουζουνίδης είδε δύο παίκτες του, τον Νίκλας Χουλτ (έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 33 με τον Χουχούμη) και τον Σεμπάστιαν Λέτο (μπήκε στο ματς στο 46΄ αλλά αντικαταστάθηκε στο 60΄ από τον νεαρό Χατζηγιοβάννη), να αποχωρούν με τράβηγμα στον δικέφαλο.

Ο κίνδυνος της θλάσης για αμφότερους είναι ορατός και το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

► Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ντιόγκο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (75΄ Μίκιτς), Γκόμες, Ζορμπάς (88΄ Γεωργίου), Επστάιν (81΄ Κόντος), Ντουαλά.

► Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ (33΄ Χουχούμης), Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46΄ Λέτο, 60΄ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

► Σκόρερ: 29΄ Επστάιν – 22΄ Μπεργκ

► Διαιτητής: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

► Κίτρινη: 6΄ Γκόμες, 56΄ Βενέτης, 61΄ Επστάιν, 72΄ Ζορμπάς – 6΄ Μπεργκ, 23΄ Π. Βλαχοδήμος, 25΄ Λουντ.

► Κόκκινη:

Σε «πόλεμο» με Λίγκα και Nova

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του Παναθηναϊκού με τη NOVA για την καταβολή της οφειλόμενης από τις 15 Ιανουαρίου δόσης, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Οι «πράσινοι» επισημαίνουν ότι με τις πλάτες της Λίγκας το συνδρομητικό κανάλι αρνείται να καταβάλει το εν λόγω ποσό και προσπαθούν να αναγκάσουν τη Λίγκα να στραφεί εναντίον του μέσω αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων!

Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκη Μπαλτάκου, εάν στη διάρκεια της ημέρας δεν υπάρξει η καταβολή του 1 εκατ. ευρώ, «θα ασκήσουμε με ασφαλιστικά μέτρα αυτό το δικαίωμα της Λίγκας κατά της NOVA και θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να μας επιτρέψει να μη μεταδοθεί ο αγώνας και να μεταδοθεί από άλλον τηλεοπτικό φορέα».