Αν και απομένει πάνω από ένας γύρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, είναι πασιφανές πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο, όσες «γκέλες» κι αν κάνει -θεωρητικά- ο Ολυμπιακός. Η ήττα της Πέμπτης από τον Πλατανιά με 1-0, κυρίως η αποκαρδιωτική-αδιάφορη εμφάνιση που τη συνόδευσε, έκανε κατανοητό στον καθένα πως τα… παλικάρια δεν μπορούν.
Το παιχνίδι χάθηκε το καλοκαίρι με την ελλιπή προετοιμασία του Στραματσόνι και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει πια σε αυτό το κομμάτι. Οσον αφορά το ζήτημα της νοοτροπίας, η… δημοσιοϋπαλληλίστικη συμπεριφορά πολλών παικτών δεν αλλάζει, παρότι ο Ουζουνίδης είναι πολύ πιο απαιτητικός από τον προκάτοχό του.
Το πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι ότι δεν βλέπουν φως στο τούνελ. Ηδη διάφορες πληροφορίες που προκύπτουν από το περιβάλλον του Αλαφούζου αναφέρουν πως σύντομα θα ανακοινωθεί νέο οικονομικό πλάνο με βάση τη λιτότητα, όπως ακριβώς έγινε και το 2013. Αρα, όλες οι κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν θα είναι αυτό που λέμε εντυπωσιακές.
Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια πλην του Κουρμπέλη και αυτό αποτελεί πρόβλημα για το «τριφύλλι», που καλείται να δώσει απανωτά ματς έχοντας με το ζόρι ρόστερ 20 παικτών, καθώς υπάρχουν οι Αφρικανοί, υπάρχουν οι φευγάτοι, υπάρχει και ο τιμωρημένος Ζέκα. Κι αυτοί οι 20 παίκτες είναι αγύμναστοι, με τον φόβο τραυματισμού να ελλοχεύει, όπως έχει αποδειχτεί πλειστάκις στη φετινή σεζόν.
Βάσει της εικόνας του, αλλά και από τον έντονο ανταγωνισμό από τουλάχιστον μισή ντουζίνα ομάδες, για τον Παναθηναϊκό πρωταρχικός στόχος στο πρωτάθλημα είναι η είσοδος στην πεντάδα. Παράλληλα υπάρχει και το Κύπελλο, που είναι η μοναδική ελπίδα του συλλόγου για να διεκδικήσει φέτος κάποιον τίτλο.
Σήμερα, οι «πράσινοι» φιλοξενούν την Κέρκυρα, που είχε πάρει ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την Πέμπτη υποδέχονται τον Κισσαμικό στο πρώτο ματς για τη φάση των «32» του Κυπέλλου. Αυτό που προκύπτει είναι ότι σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη δεν θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου, λόγω… παγωμάρας.
Δεν είναι μόνον ο καιρός που αποτρέπει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο, αλλά είναι και η εικόνα των «πράσινων» που δεν… ψήνει τους φιλάθλους. Αν έρθουν δύο νίκες, ίσως υπάρξει συσπείρωση εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με αυτόν τον Παναθηναϊκό, όμως, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος.
Οι επιλογές για την αποψινή ενδεκάδα δεν είναι πολλές, καθώς η λέξη rotation φαντάζει πολυτέλεια. Απλά, ο Ουζουνίδης αναμένεται να μην επαναλάβει το λάθος της Πέμπτης όταν παρέταξε τους Κουρμπέλη – Ρέις στον άξονα, με συνέπεια να στερηθεί οργανωτικές λύσεις.
Ο νεοαποκτηθείς Ελληνας αμυντικός θα πλαισιωθεί από τον Λουντ, ο Βιγιαφάνιες θα επιστρέψει στον ρόλο του οργανωτή και οι Μπουμάλ – Π. Βλαχοδήμος θα συμπαρίστανται στον Μπεργκ. Στην άμυνα, ο Μολέντο εξέτισε την ποινή του και γυρίζει δίπλα στον Κουτρουμπή.
