Κριστιάνο Ρινάλντο, Αντουάν Γκριεζμάν και Γκάρεθ Μπέιλ οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη την τελευταία σεζόν.
Στην ψηφοφορία για να βγει η τελική τριάδα συμμετείχαν 55 δημοσιογράφοι από τις ομοσπονδίες που ανήκουν στην UEFA.
Και οι τρεις είχαν εξαιρετική παρουσία στο Euro: ο Ρονάλντο αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Πορτογαλία, ο Μπέιλ οδήγησε την Ουαλία στα ημιτελικά, ενώ ο Γκριεζμάν πέτυχε 6 γκολ και οδήγησε τη Γαλλία στον τελικό.
Μεγάλος απών ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο πέρυσι. Ο Μέσι ήρθε πέμπτος στην ψηφοφορία του δεύτερου γύρου, μία θέση μετά τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρες.
Μπουφόν, Πέπε, Νόιερ, Κρόος και Μίλερ συμπλήρωσαν τη δεκάδα.
Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 25 Αυγούστου στο Μονακό κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για τους ομίλους του Champions League.
