Ο Αντόνιο Κόντε θα είναι ο νέος τεχνικός της Τσέλσι αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του μετά το τέλος του Euro 2016, ενώ το συμβόλαιό του θα έχει ισχύ για τρία χρόνια. Τη συνεργασία με τον Ιταλό τεχνικό ανακοίνωσε μέσω Twitter η αγγλική ομάδα και την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αντόνιο Κόντε.
Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός θα φθάνει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί του θα πάρει τον αδελφό του Τζιανλούκα και στο επιτελείο του θα είναι οι Άντζελο Αλέσιο, Μάσιμο Καρέρα, Μάουρο Σαντρεάνι και ο γυμναστής Πάολο Μπερτέλι.
Από την πλευρά του ο Αντόνιο Κόντε δήλωσε ενθουσιασμένος που θα εργαστεί στην Τσέλσι.
«Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω στην Τσέλσι. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία της χώρας μου και μόνο ένας ρόλος τόσο ελκυστικός όσο αυτός της Τσέλσι θα μπορούσε να ακολουθήσει μετά» δήλωσε ο κ. Κόντε και πρόσθεσε «Στόχος μου είναι να φέρω επιτυχίες ανάλογες με αυτές στην Ιταλία. Είμαι χαρούμενος που η ανακοίνωση έγινε τώρα, προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες. Θα μείνω προσηλωμένος στην Εθνική και θα μιλήσουμε για την Τσέλσι μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».
