ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μόνο κέρδη έφερε για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το «διπλό» επί του Ολυμπιακού ήταν το σημαντικότερο γιατί κρατά τον «δικέφαλο του Βορρά» ζωντανό στη μάχη της δυάδας, αλλά δεν είναι το μόνο. «Μία νίκη εδώ (σ.σ. «Γ. Καραϊσκάκης») δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση ειδικά για εμάς που ερχόμασταν από τρία άσχημα αποτελέσματα, στα οποία αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω» ήταν το εξτρά κέρδος της ώθησης που πήρε συνολικά η ομάδα και ειδικά οι νεαροί της, όπως καταγράφηκε διά στόματος Λουτσέσκου λίγο πριν από την ένταση και την αποχώρηση του Ρουμάνου τεχνικού από τη συνέντευξη Τύπου.

Από τη στιγμή που και τα προβλήματα τραυματισμών με τα οποία αποχώρησαν από το ματς οι Τσαούσης, Ντόουγκλας και Ντάντας δεν φαίνονται να ανησυχούν, ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει το μυαλό του μόνο σε ανάλογη συνέχεια. Χθες στις συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ των στελεχών της ομάδας άπαντες υπογράμμιζαν την πίστη στο πρότζεκτ που εφαρμόζει από το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ και στη στήριξη σε αυτούς τους παίκτες που από την αρχή της σεζόν, λόγω του σκληρού όσο και απρόσμενου αποκλεισμού από τη Λέφσκι, δέχονται σκληρή κριτική.

Θα έλεγε κανείς όμως ότι αυτός που έχει τα μεγαλύτερα οφέλη από το «διπλό» επί του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος ο Λουτσέσκου, που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία στη Λιβαδειά. Ο ίδιος βέβαια έχει δείξει ότι μπορεί και διαχειρίζεται την πίεση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γινόταν σε περίπτωση ήττας. Εμμέσως αναφέρθηκε σε αυτό και ο εκ των στενών συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη, Κυριάκος Κυριάκος. Αναφερόμενος στα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη φάση του πέναλτι και τις αποφάσεις των Τρεϊμάνις και Πινέιρο σημείωσε: «Παρότι δεν υπάρχει εύκολο χτίσιμο, υπάρχει εύκολο γκρέμισμα όταν περπατάς σε λεπτό πάγο ισορροπιών. Και εκεί αλητείες σαν αυτή του Τρεϊμάνις και του Πινέιρο δεν αλλοιώνουν απλά ένα ματς, αλλά ολόκληρες ποδοσφαιρικές διαδρομές. Γιατί αν άλλαζε το αποτέλεσμα, θα ήταν το μικρότερο από τα κακά που θα προκαλούσε η εσωστρέφεια στη δύσκολη πόλη μας…».