Με τα συν, τα πλην και κάποιες μεταγραφικές εκκρεμότητες ολοκληρώθηκε η φετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ο οποίος σήμερα μπαίνει στα βαθιά. Από χθες βρίσκεται στην Ουγγαρία, όπου απόψε στις 9 το βράδυ (ΣΚΑΪ) θα αντιμετωπίσει την Πάκσι στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Βατός αντίπαλος για τους «πράσινους» οι άσημοι Ούγγροι, όμως οι εκπλήξεις πάντοτε παραμονεύουν, ειδικά μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Άλλωστε, η ομάδα δεν έχει περιθώρια απωλειών, αφού ένας αποκλεισμός θα φέρει και το πρόωρο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας.
Στα πρώτα τρία φιλικά του, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, όμως στο τελευταίο με τη Ραπίντ Βιέννης εμφάνισε πολλά αμυντικά κενά. Αυτά ακριβώς θα προσπαθήσει να καλύψει ο Τζέικομπ Νίστρουπ, ο οποίος θα κάνει σήμερα επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο.
«Είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία και μένει να φανεί η δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Πάντοτε παίζουμε για να νικάμε και απέναντι στην Πάκσι θέλουμε να το κάνουμε δύο φορές» τόνισε ο Δανός κόουτς και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι δεν έχουμε κάποιο “μαξιλαράκι”, καθώς πρέπει να περάσουμε όλους τους προκριματικούς γύρους μέχρι τη league phase. Όμως αυτό το ήξερα όταν υπέγραφα, άλλωστε έχω ανάλογη εμπειρία από την Κοπεγχάγη». Το 2023 και 2025 στο Champions League και το 2024 στο Conference, ο Νίστρουπ οδήγησε την προηγούμενη ομάδα του σε league phase ή ομίλους, περνώντας τρεις προκριματικούς κάθε φορά. Κοινώς μετρά 9/9 καλοκαιρινές προκρίσεις στην καριέρα του!
Πλάνα για την ενδεκάδα δεν αποκάλυψε, όμως το πιθανότερο είναι πως μπροστά από τον τερματοφύλακα Πένια θα βρίσκονται στην άμυνα οι Τσάπρας, Κάτρης, Ντε Φράι και Κυριακόπουλος. Ο Φαν Ντρόνχελεν προπονήθηκε και χθες κανονικά, όμως καλά-καλά δεν έχει μάθει ακόμα ούτε τα ονόματα των νέων του συμπαικτών. Πάντως, έχει δικαίωμα συμμετοχής αν χρειαστεί. Στα χαφ προβάδισμα έχουν οι Καμαρά-Τσέριν, με τον Γιάγκουσιτς μπροστά τους, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Τετέι. Στα εξτρέμ, ο Ζαρουρί μοιάζει σίγουρος και την άλλη θέση διεκδικούν οι Αντίνο και Ταμπόρδα.
Στην αποστολή που ταξίδεψε χθες (μετά την πρωινή προπόνηση στο Κορωπί), δεν βρίσκεται ο Μανώλης Σιώπης, παρότι έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Ο 31χρονος χαφ ετοιμάζεται να αλλάξει περιβάλλον και να πάει στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.
Χθες, ανακοινώθηκαν και οι αρχηγοί του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν. Πρώτος στην ιεραρχία -αν και νεοαποκτηθείς- ο Ντε Φράι λόγω εμπειρίας και δεύτερος ο Καλάμπρια. Από κει και πέρα, ακολουθούν οι Τσέριν, Κάτρης, Τσιριβέγια και τιμής ένεκεν ο τραυματίας Ινγκασον.
Το γεγονός ότι επιλέχθηκε ο Καλάμπρια, δείχνει ότι όντως δεν υπάρχει κάποιο θέμα παραχώρησής του, παρότι κάποιοι επέμεναν να το συντηρούν εδώ και εβδομάδες.
Από τη μεριά του, ο προπονητής των -επίσης «πράσινων- γηπεδούχων, Γκιόργκι Μπόγκναρ είπε πως «ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλύτερο ρόστερ από εμάς, ενώ με τον νέο του προπονητή παίζει πιο επιθετικά».
