Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η αντίστροφη μέτρηση για τον στόπερ-«βράχο» του Παναθηναϊκού άρχισε. Το «τριφύλλι» περιμένει τις απαντήσεις των Εμίρ Σπάχιτς (φωτ.) και Μισέλ Σιανί στη διάρκεια της σημερινής ημέρας προκειμένου να «ζυγίσει» τα δεδομένα και να αποφασίσει οριστικά για τον «εκλεκτό» που θα καλύψει το κενό της αποχώρησης του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από το περιβάλλον των δύο ποδοσφαιριστών (ο Παναθηναϊκός δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το παραμικρό), τόσο ο 35χρονος Βόσνιος άσος όσο και ο 31χρονος θηριώδης Γάλλος είναι θετικά διακείμενοι στην προοπτική του «τριφυλλιού».

Και φέρεται να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους στους μάνατζερ που τους εκπροσωπούν ώστε να «γεφυρώσουν» την οικονομική διαφορά που υπάρχει με στόχο την τελική συμφωνία.

Το σίγουρο είναι εντούτοις ότι οι «πράσινοι» δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσουν το «ταβάνι» των 800 χιλ. ευρώ μαζί με τα μπόνους για κάθε χρόνο συμβολαίου προς πάσα κατεύθυνση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με τη Μάλαγα και τον Αργεντινό, Μάρκος Ανχελέρι, μιας και οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» έχουν συλλέξει εξαιρετικές πληροφορίες για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, με γνώμονα τις οποίες ο 32χρονος αμυντικός μπήκε «σφήνα» στην πρώτη τριάδα των «μνηστήρων» αντικαθιστώντας, τρόπον τινά, τον Τόμας Σίβοκ.

Ο Ανχελέρι δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τη Μάλαγα, η οποία δεν έχει αντίρρηση να τον παραχωρήσει και διαπραγματεύεται την πώλησή του με ποσόν αφετηρίας τις 600 χιλ. ευρώ. Οι «πράσινοι» μπορούν να προσφέρουν μάξιμουμ 300 χιλ. ευρώ για την αγορά του κι αυτό διότι το κασέ του παίκτη είναι περί τις 500 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Αλλωστε για να προχωρήσει η μεταγραφή του Ανχελέρι θα πρέπει το «πακέτο» κόστους να είναι εφάμιλλο των Σπάχιτς-Σιανί.

Σε περίπτωση θετικών εξελίξεων με όλες τις περιπτώσεις, ο Εμίρ Σπάχιτς έχει ένα μικρό προβάδισμα ενώ οι Ανχελέρι και Σιανί βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο αξιολόγησης.

Είναι προφανές ότι σε αυτόν τον «ευχάριστο πονοκέφαλο» θα ζυγιστούν όλα τα δεδομένα και εν τέλει θα υπάρξει η απόφαση για τον εκλεκτό.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει σε τελικό στάδιο τις επαφές του με τη Μάλμε για την -εδώ και τώρα- απόκτηση του Φίλιπ Ελάντερ! Πλέον η μεταγραφή του 22χρονου Σουηδού κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της εβδομάδας, ενώ το κόστος της δεν θα ξεπερνά τις 300 χιλ. ευρώ. Το βασικό βάρος, ωστόσο, είναι φυσιολογικό να έχει πέσει πάνω στον βασικό «βράχο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι με την επικείμενη απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών υπάρχει χώρος για μία πώληση στόπερ από τους ήδη υπάρχοντες στην ομάδα. Μοναδικοί υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Κουτρουμπής και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού κι αν αυτό μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση τότε ένας εκ των δύο θα αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό.