Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

H Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα υπερασπιστεί το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ισπανίας που κατέκτησε πέρυσι. Χθες, στον ημιτελικό της Μάλαγα, πλήρωσε τα πολλά λάθη της σε άμυνα και επίθεση και αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-2. Οι Βάσκοι πήραν το προβάδισμα στο 18ο λεπτό, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της Ρεάλ να αντιμετωπίσει την πίεση ψηλά.

Ο Λούκας Βάθκεθ έχασε την μπάλα και ο Ντάνι Γαρθία με εκπληκτική κάθετη πάσα επέτρεψε στον Ραούλ Γαρθία να σκοράρει με ωραίο πλασέ. Ο Βάθκεθ υπέπεσε και στο πέναλτι με το οποίο ο Ραούλ Γαρθία πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Μπιλμπάο στο 37’.

Η Ρεάλ «ξύπνησε» γύρω στα μέσα του β’ ημιχρόνου και μείωσε με κοντινό πλασέ του Μπενζεμά, που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ – η απόφαση όμως άλλαξε με τη συμβολή του VAR. Ομως οι «μερένγκες» δεν βρήκαν το γκολ που τουλάχιστον θα τους εξασφάλιζε την παράταση. Και τα «λιοντάρια» πανηγύρισαν μια δίκαια πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Οσον αφορά την έτερη φιναλίστ, Μπαρτσελόνα, δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο Λιονέλ Μέσι θα την ενισχύσει στον τελικό της διοργάνωσης, την Κυριακή στη Σεβίλη. Υπό κανονικές συνθήκες, ο τραυματισμός του στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού θα τον κρατούσε εκτός δράσης για το επόμενο δεκαήμερο. Επειδή όμως πρόκειται για ματς τροπαίου, στην προπόνηση του Σαββάτου θα αποφασιστεί η συμμετοχή του.

Τουρκία: Η Αλανιασπόρ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Τουρκίας συντρίβοντας 4-1 την Ερζουρούμσπορ, με τους Ελληνες παίκτες της να αναλαμβάνουν ρόλο δημιουργού: ο Μπακασέτας «σέρβιρε» δύο ασίστ και ο Σιώπης μία. Η Φενερμπαχτσέ προκρίθηκε επίσης, επικρατώντας 1-0 της Κασίμπασα, χωρίς όμως τον Δημήτρη Πέλκα, τον οποίο αποφάσισε να ξεκουράσει ο προπονητής του, Ερόλ Μπουλούτ.

Ολλανδία: Ο Παυλίδης σκόραρε μεν, όμως η Βίλεμ έχασε 3-2 από τη Χρόνινχεν και παρέμεινε προτελευταία στην κατάταξη της Ερεντιβίζιε, με μόλις 9 βαθμούς σε 16 αγώνες.