«Σκασμένοι» από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση, με πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Πολωνού Σιμόν Ματσίνιακ και τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα στο «Μολινό», αλλά και υπερήφανοι για τα φετινά ευρωπαϊκά τους κατορθώματα επέστρεψαν από την Αγγλία οι «ερυθρόλευκοι». Η εικόνα που παρουσίασαν στη ρεβάνς με τους Γουλβς έδειξε ότι τους άξιζε να συνεχίσουν στο final-8 του Europa League, παρότι όλα λειτούργησαν εις βάρος τους.
«Είχαμε μια αποβολή στο πρώτο ματς, αλλά ήταν και ο τρόπος που σκόραρε η Γουλβς στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτό το ματς δεχτήκαμε γκολ με πέναλτι. Αλλά αποδείξαμε ότι ήμασταν ισάξιοι αν όχι και καλύτεροι. Είμαστε περήφανοι για την πορεία που κάναμε ώς εδώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες για ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή, αλλά προτίμησε να αποφύγει περαιτέρω σχόλια πριν δει τις αμφισβητούμενες φάσεις στο βίντεο.Και συμπλήρωσε: «Η γεύση είναι πικρή αυτή τη στιγμή. Είμαστε λυπημένοι γιατί δείξαμε πως ήμασταν ανώτεροι. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μακριά στην Ευρώπη αποδεικνύοντας πόσο βελτιωμένοι ήμασταν. Είχαμε φιλοδοξία να πάμε πολύ μακρύτερα, αλλά είμαστε περήφανοι για τα παιδιά που έχουν κατορθώσει πολλά σε μια μεγάλη αγωνιστική περίοδο. Πιστεύουμε πως το αξίζαμε. Του χρόνου οι στόχοι μας θα είναι υψηλότεροι, αλλά ο πρώτος παραμένει η πρόκριση στους ομίλους του Champions League».
Αντίθετα ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς, εξέφρασε ανοικτά την πεποίθηση που κυριαρχεί στις τάξεις της διοίκησης και, εκφράζοντας τις απόψεις του ισχυρού άνδρα, Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν πιο «επιθετικός». «Είχαμε καλή παρουσία αλλά όχι καλό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας και για τον διαιτητή και τις αποφάσεις του, όπως σε περιπτώσεις πέναλτι και στον πειθαρχικό έλεγχο. Μέσα σε όλα μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό και το ότι υπήρχαν στιγμές που δεν υπήρχαν μπάλες στο γήπεδο και με πολλές καθυστερήσεις. Γενικότερα οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα θύμιζαν παιχνίδι σε τοπικό πρωτάθλημα και όχι αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι φίλαθλοί μας πρέπει να είναι περήφανοι για όλη την πορεία από πέρσι έως τώρα και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, όπως λέει και ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο κύριος Μαρινάκης. Εκφράζουμε ξανά τον έντονο προβληματισμό μας για τις αποφάσεις του διαιτητή του αγώνα και ίσως να πρέπει να γίνουν και εκλογές από την UEFA τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων…».
Από την πλευρά των παικτών ο πολύπειρος Ματέ Βαλμπουενά σχολίασε: «Αξίζαμε να προκριθούμε, ήμασταν καλύτεροι, είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεχτήκαμε γκολ με πέναλτι. Στη διάρκεια του παιχνιδιού αργούσαν αρκετά να μας δώσουν την μπάλα και δεν μας άρεσε. Ηταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Είναι άσχημος ο τρόπος που τελειώνει η σεζόν και στα δυο παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι. Θα ξεκουραστούμε, το χρειαζόμαστε, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι και φέτος. Είναι πάρα πολύ άδικο αυτό που έγινε σήμερα και δεν το έχω ξαναδεί ποτέ».
Πλέον οι Πειραιώτες έχουν να διαχειριστούν τόσο τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό μέτωπο, όσο και τον προγραμματισμένο για τις 30 του μήνα, τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ.
