ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Τάσος Τσατάλης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η ΑΕΚ θα απολογηθεί σήμερα στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, για όσα έγιναν στο ματς με τον Αρη και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φαίνεται να έχει αποφύγει τους πιο σοβαρούς κινδύνους.

Πιο συγκεκριμένα, καλείται με βάση άρθρα που προβλέπουν και τιμωρία έδρας για το περιστατικό με τον γυμναστή του Αρη, αμέσως μετά το γκολ του Βράνιες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και για όσα αναφέρονται στις εκθέσεις για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ματς.

Γι’ αυτά η ΑΕΚ παραπέμπεται με βάση άρθρα που επιφέρουν ποινές αποκλεισμού για πρόσωπα και πρόστιμα.

Πρόκειται για τα περιστατικά που αναφέρονται, με διαμαρτυρίες και επίθεση στους Πορτογάλους διαιτητές, αλλά και με επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Αρη Θόδωρο Καρυπίδη, από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως κανείς δεν εμποδίζει τους δικαστές να κάνουν χρήση οποιουδήποτε άρθρου θέλουν, εφόσον στην εκδίκαση διαπιστώσουν πως υπάρχει τέτοιος λόγος. Αλλά κατά κανόνα, το κατηγορητήριο δείχνει τον δρόμο.

Στην ΑΕΚ… έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους για το κατηγορητήριο, όπως τις είχαμε αναφέρει βάσει ρεπορτάζ στις αρχές της εβδομάδας.

Από εκεί και πέρα, το αν η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με ποινή έδρας, για τα γεγονότα με τον γυμναστή του Αρη, θα κριθεί από το αν το πειθαρχικό όργανο θα κρίνει πως υπάρχει περίπτωση βιαιοπραγίας κατά προσώπου. Οι εκθέσεις εδώ δεν δίνουν σαφή εικόνα.

Ο διαιτητής δεν το αναφέρει καν και ο παρατηρητής αναφέρει την λέξη «απώθηση», πλην όμως σημειώνει πως ο ίδιος δεν έχει προσωπική εικόνα.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ έχει ποινή έδρας, φυσικά θα επιδιώξει να θεωρηθεί πως θα την εκτίσει και σε παιχνίδια που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν χωρίς κόσμο, λόγω του κορονοϊού.

Υπάρχει προηγούμενο το 2015 με τον Παναθηναϊκό, που είχε συμβεί το ίδιο σε παιχνίδια που είχαν γίνει χωρίς κόσμο με κυβερνητική απόφαση για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, είναι και διαφορετικές οι συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας, με αυτές που περιγράφονται από την εγκύκλιο του υφυπουργού Αθλητισμού, για τα ματς του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.