Το μαύρο και το άσπρο, τα δύο χρώματα της φανέλας του ΠΑΟΚ, βρήκαν απόλυτη εφαρμογή στο χθεσινό ματς με τον επίσης ασπρόμαυρο ΟΦΗ. Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν ανούσια, κακή επιθετικά θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς, παρότι είχε 70% κατοχή μπάλας και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου (μάλιστα βίωσε και μία πολύ δύσκολη στιγμή όταν στο 39′ ο Σεμέδο σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή).
Στο δεύτερο, αντίθετα, εμφάνισε ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-0. Οι παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν με διάθεση να ανεβάσουν στροφές και να μη χάσουν ούτε δευτερόλεπτο, ενώ ο Πορτογάλος στόχευσε καρδιά με δύο αλλαγές που έκανε. Ο Λημνιός έδωσε ταχύτητα και έκρηξη παίρνοντας τη θέση τού εμφανώς εκτός ρυθμού και προερχόμενου από αποχή δύο μηνών Ελ Καντουρί, και ο Μαουρίσιο πήρε τη θέση του ανήμπορου να βοηθήσει στο παραγωγικό κομμάτι Εσίτι, απελευθερώνοντας τον Μίσιτς.
Φυσικά, ο ΠΑΟΚ βοηθήθηκε και από το πέναλτι που κέρδισε νωρίς ο Λημνιός από τον Σεμέδο και μετουσίωσε σε γκολ όχι ο κακός -και- χθες Μπίσεσβαρ, αλλά ο Ακπομ που έκανε ένα φοβερό εναέριο πλασέ, μετά την απόκρουση του Σωτηρίου. Το γκολ του Νιγηριανού φορ «ξεκλείδωσε» την νίκη και απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε βγει με διάθεση να παίξει επιθετικά στο δεύτερο μέρος (απόδειξη η είσοδος του Ναμπί αντί του Νέιρα) τα πράγματα απλοποιήθηκαν.
Ο ΠΑΟΚ ρόλαρε καλύτερα, πατούσε πιο εύκολα περιοχή και εξαργύρωσε και την πολύ καλή απόδοση και του Λάμπρου που κέρδισε το πέναλτι στη φάση του 2-0 και έξι λεπτά αργότερα χρίστηκε και ο ίδιος σκόρερ (από κακή ενέργεια του Σωτηρίου που στο 53΄ χτύπησε με το κεφάλι στο δοκάρι, συνεχίζοντας κανονικά στο παιχνίδι.
Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον Φερέιρα να κάνει ιδανική διαχείριση στον αγώνα. Ξεκούρασε τον Μίσιτς που φρόντισε να πάρει, όπως και ο Μπίσεσβαρ, τέταρτη κίτρινη κάρτα για να μην παίξουν με την ΑΕΛ και να μην κουβαλούν τον κίνδυνο απώλειας ματς στα πλέι οφ. Επίσης, έδωσε χρόνο και στον Αουγκούστο που πέτυχε το πρώτο γκολ του σε επίσημο ματς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού, όπως είναι γνωστό, πριν έρθει στον ΠΑΟΚ δεν είχε φύγει από τη Βραζιλία. Ο Φερέιρα στο φινάλε ανέλυσε την τακτική του να μοιράζει τον χρόνο, ενώ έκανε και παράπονα για το πρόγραμμα, αφού, μετά τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έχει ματς το Σάββατο στη Λάρισα.
* Πριν από το παιχνίδι, οι παίκτες των δύο ομάδων εναπόθεσαν λουλούδια στο άγαλμα του Παναγιώτη Κατσούρη που είχε σκοτωθεί σαν χθες πριν από 21 χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα.
● ΠΑΟΚ (Αμπ. Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ινκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης Κ., Λάμπρου, Μίσιτς (74′ Αουγκούστο), Εσίτι (46′ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Ακπομ.
● ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Βαφέας, Νάστος, Γιαννούλης Δ. (89′ Περδίκης), Στάικος, Βίκτορ, Νέιρα (46′ Ναμπί), Σεμέδο, Μάνος, Βαζ (82′ Νοικοκυράκης).
● Σκόρερ: 50′, 60 (πέν.) Ακπομ, 66′ Λάμπρου, 83′ Αουγκούστο.
● Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς).
● Κίτρινη: 71′ Μίσιτς, 81′ Μπίσεσβαρ – 59′ Γιαννούλης Κ.
● Κόκκινη: –
