Ο Μάιος αναμένεται να είναι «καυτός» στον Παναθηναϊκό όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς προβλέπεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τόσο το εύρος του διαθέσιμου μπάτζετ όσο και τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο υλικό του «τριφυλλιού».
Το προσεχές διάστημα και δη μετά το κυριακάτικο ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής των Νίκου Νταμπίζα και Γιώργου Δώνη με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, στην οποία πρόκειται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος με γνώμονα την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ και τις ανάγκες που υπάρχουν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του.
Είναι προφανές ότι η μνημονιακή περίοδος επί των ημερών του Αλαφούζου θα συνεχιστεί, συνεπώς δεν προβλέπεται να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και απλώς αναμένεται να υπάρξει μια μικρή αύξηση του μπάτζετ που θα προσεγγίσει τα 3.500.000 ευρώ.
Η παράμετρος των αποδεσμεύσεων και των πιθανών πωλήσεων παικτών είναι σαφές ότι θα παίξει σημαίνοντα ρόλο, μια και αν ο Παναθηναϊκός απαλλαγεί από «παχυλά» συμβόλαια, όπως για παράδειγμα αυτό του Μουνιέ (400.000 ευρώ), θα μπορέσει να εξοικονομήσει επιπλέον χρήματα, ενώ το ίδιο ισχύει και στο ενδεχόμενο πώλησης.
Το θέμα Μουνιέ είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή για τους «πράσινους» και στα μέσα Μαΐου προβλέπεται να γίνει η πρώτη καθοριστική επαφή του Νίκου Νταμπίζα με την πλευρά του Γάλλου, στο πλαίσιο αναζήτησης της οικονομικής φόρμουλα για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Οι «πράσινοι» έχουν ήδη περάσει το μήνυμα προς τον Μουνιέ ότι δεν συγκαταλέγεται στα πλάνα του Γιώργου Δώνη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πλην όμως η συγκεκριμένη λύση συμβολαίου δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.
Ο Μουνιέ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 και ταυτόχρονα γνωρίζει ότι, για να καλυφθούν οι εγγυημένες ετήσιες απολαβές του για τη νέα σεζόν, θα πρέπει είτε να βρεθεί ομάδα που θα δίνει ένα μεγάλο μέρος του υπάρχοντος συμβολαίου του και το υπόλοιπο να το καλύψει ο Παναθηναϊκός, είτε να του δοθεί μέσω δόσεων σχεδόν ολόκληρο το ποσό της νέας σεζόν.
Το πρώτο ενδεχόμενο είναι δύσκολο να επιτευχθεί από τη στιγμή που φέτος δεν χρησιμοποιήθηκε σε πολλά ματς του Παναθηναϊκού και ειδικά μετά την περίοδο επιστροφής από τον τραυματισμό του, ενώ το δεύτερο ενδεχόμενο δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα το «τριφύλλι» στην προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων.
Το σενάριο να προτείνει η πλευρά του Μουνιέ παραμονή στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν, αλλά με μειωμένες απολαβές, δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι στη συγκεκριμένη επαφή, ωστόσο οι «πράσινοι» φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφασή τους και αυτή τη στιγμή φαντάζει απίθανο να υπάρξει γέφυρα παραμονής του Γάλλου στον σύλλογο.
Σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις συμβολαίων, οι περιπτώσεις Κουρμπέλη, Ινσούα και Μπουζούκη είναι σε πρώτο πλάνο και επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας είναι να τους προσφέρουν νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, με τις πρώτες επαφές να υπολογίζονται επίσης μέσα στον μήνα.
