Μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος έχει πάρει τη Μάντσεστερ Σίτι από το χεράκι και προσπαθεί να την οδηγήσει σε ανατροπή της βαθμολογικής κατάστασης.
Ο Αργεντινός σκόραρε τρεις φορές στο χθεσινό 3-1 της Σίτι επί της Αρσεναλ, που φέρνει τους πρωταθλητές στο -2 από τη Λίβερπουλ. Πάντως οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έχουν έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τη Γουέστ Χαμ απόψε στις 10 στο Λονδίνο.
Ο Αγουέρο μάλιστα πέτυχε ένα… ιδιαίτερο χατ τρικ βάζοντας γκολ με το κεφάλι, το δεξί πόδι και το αριστερό χέρι! Το τρίτο γκολ των «πολιτών» δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, όμως και πάλι το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Λονδρέζοι δεν έκαναν ούτε τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, κρατώντας μόνο ένα καλο διάστημα στο πρώτο 45λεπτο.
Η Σίτι προηγήθηκε μόλις στο 46ο δευτερόλεπτο, για να απαντήσουν οι «κανονιέρηδες» με τον Κοσιελνί στο 11ο λεπτό. Η ομάδα του Εμερι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 44’ που ο Αγουέρο έκανε το 2-1. Εκτοτε ήταν άφαντη στο «Ετιχάντ». Στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, που πήρε τη θέση του Μουστάφι ο οποίος τραυματίστηκε.
Ο Πεπ Γουαρδιόλα ουδέποτε είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αγουέρο, αλλά για μια ακόμη φορά αναγκάστηκε να υποκλιθεί στην εκτελεστική του δεινότητα: «Είναι ένας παίκτης που γεννήθηκε με αυτό το ταλέντο, να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το ταλέντο θα πεθάνει κιόλας». Ο Ισπανός προπονητής κερδίζει και έναν… πόντο, αφού στο 81ο λεπτό απέσυρε τον Αργεντινό σκόρερ του για να αποθεωθεί από το κοινό.
Από τη μεριά της η Λίβερπουλ έχει την κατάσταση στα χέρια της, αλλά και μεγάλο άγχος καθώς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική παίζει μία μέρα μετά τη Σίτι. Ετσι σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου καλείται να δώσει ένα από τα πλέον σημαντικά τεστ πρωταθλητισμού.
Από κει και πέρα, η Τότεναμ των πολλών απουσιών και δίχως να πείθει ιδιαίτερα μειώνει τη διαφορά. Με γκολ του Σον στο 83’ λύγισε τη Νιουκάστλ με 1-0 και έφτασε τους 57 πόντους. Είναι πια στο -4 από τη Λίβερπουλ και στο -2 από τη Σίτι.
Οσο για την Αρσεναλ, μετά τη χθεσινή ήττα της έπεσε στην έκτη θέση έπειτα κι από τις νίκες των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
