Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των αιωνίων, καθώς επικράτησε με σκορ 2-1, μειώνοντας ταυτόχρονα την απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους τρεις βαθμούς.
Έτσι, το πρωτάθλημα της Super League παίρνει νέα τροπή, εννέα αγωνιστικές πριν τη λήξη του.

Η αναμέτρηση ήταν για την 25η αγωνιστική και τα τέρματα των νικητών σημείωσαν ο Μαζουακού (αυτογκόλ) στο 49΄ και ο Πέτριτς στο 78΄. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό βροχή, με το πρώτο ημίχρονο να μη γίνονται πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Στην επανάληψη, το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού (που προήλθε από μοιραίο λάθος-αυτογκόλ του Μαζουακού), έδωσε φτερά στα πόδια των πρασίνων, που βγήκαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και κατάφεραν να σημειώσουν κι άλλο πριν το 80ο λεπτό, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δε δικαίωσε τους οπαδούς του που περίμεναν τουλάχιστον μία καλύτερη εμφάνιση της ομάδας. Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος κρίσιμος αγώνας στον οποίο γνωρίζει την ήττα ο Ολυμπιακός (είχε προηγηθεί η ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στην Ντνίπρο).

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε ένταση πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, με οπαδούς των γηπεδούχων να εισέρχονται εντός του αγωνιστικού χώρου.
Εξάλλου, με ολιγόλεπτη διακοπή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, εξαιτίας των φωτοβολίδων που έριχναν οι οπαδοί εντός του αγωνιστικού χώρου – μάλιστα μία χτύπησε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Κασάμι.
Τέλος, σε διάφορες χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, υπήρξε ρίψη αντικειμένων (ακόμα κι όταν το σκορ ήταν στο 2-0), δείχνοντας πως ο πολιτισμός στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ακόμα πολύ μακριά.
Στο θέμα της έντασης και της ρίψης αντικειμένων αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους τόσο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού. Σημειώνεται πως πλέον οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν με τιμωρία για όσα έκαναν οι οπαδοί τους στο ντέρμπι.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός (75′ Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης (62′ Ατζαγκούν), Πέτριτς (90′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (75′ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85′ Αφελάι), Φορτούνης (65′ Χάρα), Μήτρογλου.
