Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε χθες την Μπέρνλι, αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, να χάνει στην έδρα της με 3-1 από τη Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.
Τέσσερις μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα, της Πέμπτης, στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι «κλάρετς» ήταν απογοητευτικοί στην άμυνα και μονοκόμματοι στην ανάπτυξη.
Δέχτηκαν γκολ στο 3ο λεπτό (Γκρέι), ισοφάρισαν 3 λεπτά αργότερα με τον Ταρκόφσκι, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο γκολ (Ντίνι, Χιουζ) σε πέντε λεπτά (48′-53′) στο β’ ημίχρονο και πήραν το δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμα ματς.
Η Μπέρνλι έμεινε με τον βαθμό που πήρε στην πρεμιέρα από τη Σαουθάμπτον (0-0).
Στο μπλοκάκι του ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού σημείωσε την επιμονή της ομάδας του Σιν Ντάις να παίζει με μακρινές μεταβιβάσεις και σέντρες από τους πλάγιους μπακ, που ανέβαιναν συχνά, αφήνοντας τη θέση τους.
Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να παρασύρει την ομάδα του γιατί τα διεθνή και διπλά παιχνίδια έχουν άλλο χαρακτήρα. Αλλωστε ο Ολυμπιακός έχει λιγότερα ματς στα πόδια του από την Μπέρνλι.
Πάντως η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το πρώτο ματς ξεκίνησε με τη συμμετοχή των δύο τελευταίων αποκτημάτων, του Γκιγέρμε και του Χασάν, οι οποίοι ανακοινώθηκαν και επίσημα. Αμφότεροι θέλουν εύλογο χρόνο για να γνωριστούν με τους νέους συμπαίκτες τους και να μπουν στο πνεύμα του προπονητή.
Από την άλλη, ο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να πάρει αποφάσεις για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το λιμάνι, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί πάνω από 41 παίκτες – από πέρυσι έχουν προστεθεί 19 παίκτες που αποκτήθηκαν ή επέστρεψαν, και στους 27 με τους οποίους δουλεύει ο Μάρτινς πρέπει να συνυπολογίσουμε 14 που ανήκουν στον Ολυμπιακό.
Συν τοις άλλοις αν και οι ξένοι είναι υπεράριθμοι, δεν αποκλείονται δυο-τρεις προσθήκες, μεταξύ των οποίων ενός έμπειρου τερματοφύλακα.
Ηδη έχουν αποχωρήσει 10 παίκτες από το περσινό ρόστερ και πέντε που είχαν δοθεί δανεικοί. Και λογικά μέσα στην εβδομάδα θα τους ακολουθήσουν και άλλοι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι με βαριά συμβόλαια ώστε να ισορροπήσει το μπάτζετ.
Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο, ειδικά στους ξένους, είναι αυτά οι Ενγκελς (τον θέλουν Ρεμς και Αντερλεχτ), Πάρντο, Χατζισαφί, Μάριν (1,2 εκατ. το συμβόλαιό του), Τζούρτζεβιτς, αλλά και οι Νικολάου (σε Ουντινέζε), Μαρτίνς, Ταχτσίδης, Βέργος, Σιώπης, Γιαννιώτας, Γούτας, Καραμάνος, Μανθάτης.
Σε αυτά, πρέπει να προστεθεί και του Ανσαριφάρντ, ειδικά μετά την απόκτηση του Χασάν. Οι Ιρανοί επιμένουν ότι ο Καρίμ θα φύγει από τον Πειραιά και σύντομα, παρότι έχει δηλωθεί για τα ματς με την Μπέρνλι.
