Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία του (και έβδομο συνεχόμενο) και οι παίκτες του το πανηγύρισαν φορώντας μπλουζάκια με τον συγκεκριμένο αριθμό αλλά… πρακτικά είναι υποχρεωμένος να περιμένει και την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 και έφτασαν και στη μαθηματική επιβεβαίωση της κατάκτησης του τίτλου αφού εξακολουθούν να απέχουν έξι βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε όμως υπάρχει και η πρόβλεψη για το -6 αν και εφόσον τους επιβληθεί ποινή, παρά το γεγονός ότι στον Πειραιά δεν υπάρχει ούτε ίχνος ανησυχίας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μέσα σε οχτώ λεπτά τελείωσαν όλα στο «Καραϊσκάκη», αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών του και δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Ο Φορτούνης, που φόρεσε χθες το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ήταν ο «σχεδιαστής» του παιχνιδιού και οι υπόλοιποι εκτελούσαν.

Το πρώτο γκολ όμως ανήκει στον Μάριν, ο οποίος άρχισε και τελείωσε τη φάση και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει με προπονητή τον Λεμονή στον «κόκκινο πάγκο.

Στο 21’ λοιπόν ο Γερμανός άνοιξε την μπάλα στον Σεμπά, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του αλλά στην επαναφορά ο Μάριν μπόρεσε να σκοράρει (1-0).

Στο 24’ ήταν η σειρά του Ντα Κόστα να σκοράρει, όταν αξιοποίησε με κεφαλιά το κόρνερ-γέμισμα του Φορτούνη, και στο 29’ ο Ολυμπιακός πήρε κι άλλο γκολ από την άμυνά του. Από το φάουλ-πάσα του Φορτούνη, ο Σεμπά σούταρε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού και ο προωθημένος Ντε λα Μπέγια βρήκε στόχο από κοντά (3-0).

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός «έσβησε» τη μηχανή καθώς ο Λεμονής κράτησε δυνάμεις για το (μεθαυριανό) δεύτερο ραντεβού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, για αυτό και αντικατέστησε τους Φορτούνη και Μάριν στέλνοντας στο ματς τους Ντομίνγκες και Ελιουνούσι κι ενώ στο 63’ έχασε με τραυματισμό τον Ντα Κόστα.

Τον επίλογο έγραψαν στο 71’ ο Ντε λα Μπέγια (4-0) και στο 81’ ο Ντομίνγκες με πέναλτι (το δεύτερο στο φετινό πρωτάθλημα) και ο Αργεντινός, παρά την προτροπή των οπαδών («έξω, έξω»), πέτυχε το 5-0.

Ολα αυτά στο γήπεδο, καθώς υπάρχουν και τα δικαστήρια και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να περιμένει την απόφαση και της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στα αποδυτήρια τού «Καραϊσκάκη».

Στην ακροαματική διαδικασία της (προηγούμενης) Παρασκευής ο δεύτερος παρατηρητής Περικλής Λασκαράκης κατέθεσε ότι δέχτηκε επίθεση και επικαλείται τη μαρτυρία του παρατηρητή ραδιοτηλεοπτικών Μίλτου Καλόγηρου, ο οποίος όμως είναι γραμματέας του στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, και με τις εκθέσεις του πρώτου παρατηρητή, της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ να μην επιβεβαιώνουν τα όσα είπε ο Λασκαράκης, τον οποίο ο Ολυμπιακός τον «συνδέει» με τον Μπέο.

Οπως και να έχει οι ενδιαφερόμενες πλευρές (εκτός των «ερυθρόλευκων», συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία διατηρώντας έννομο συμφέρον) θα καταθέσουν σήμερα τα υπομνήματά τους και από αύριο αναμένεται να προκύψει και η απόφαση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (63’ Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Σεμπά, Μάριν (46’ Ελιουνούσι), Φορτούνης (46’ Ντομίνγκες), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Κούτρης, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (67’ Ναδάλες), Γιάκος, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Νικολιάς (89’ Καρανίκας). Βιντάλ(46’ Μαμπουλού).

ΣΚΟΡΕΡ: 21΄Μάριν, 24’ Ντα Κόστα, 29’, 71’ Ντε λα Μπέγια, 81’ (πέν.) Ντομίνγκες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας).

ΚΙΤΡΙΝΗ: 32΄ Μπέριος.

ΚΟΚΚΙΝΗ: –

Βαγγέλης Μαρινάκης

«Θα δυναμώσει ο Ολυμπιακός»

«Θα είμαι εδώ, ο Πειραιάς είναι η πόλη μου» δήλωσε μετά τον χθεσινό αγώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε και σημαντικές κινήσεις για το μέλλον του Ολυμπιακού. «Να ξέρετε ότι η ομάδα θα δυναμώσει και θα ενισχυθεί πολύ, θα μάθετε τις επόμενες 15 ημέρες το τι θα γίνει».