Η Ιαπωνία εδώ και χρόνια έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία στον κόσμο της τεχνολογίας. Τα μυαλά της Σίλικον Βάλεϊ στην Αμερική, οι Κινέζοι και οι Νοτιοκορεάτες έχουν πιάσει και –σε αρκετές περιπτώσεις– ξεπεράσει τις μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες. Ομως οι επιστήμονες της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου» ετοιμάζουν τη μεγάλη αντεπίθεσή τους. Και η πλατφόρμα τους θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση σαν όχημα για να προβληθούν στον κόσμο. Το 1964, την πρώτη φορά που η ιαπωνική πρωτεύουσα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διοργανωτές παρουσίασαν στους έκπληκτους επισκέπτες το Shinkansen, το τρένο–σφαίρα. Τότε είχαν κάνει επίσης την πρώτη τους εμφάνιση οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, τα walkman… Και η Ιαπωνία, που μετά την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κλειστεί στον εαυτό της, βρήκε μια νέα θέση στον κόσμο ως η χώρα των τεχνολογικών εξελίξεων.
Το καλοκαίρι του 2020, λοιπόν, ετοιμαστείτε για τους πιο φουτουριστικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έχετε δει ποτέ. Τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, η όλη εμπειρία θα φέρει την υπογραφή των τεχνολογικών κολοσσών της ασιατικής χώρας, που εδώ και χρόνια προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη διοργάνωση. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πάνω από 50 δισ. ευρώ στον εκμοντερνισμό συγκεκριμένων περιοχών του Τόκιο και σε ζητήματα τεχνολογίας την τελευταία τριετία. Αλλά και οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν να χάσουν το… τρένο, όπως δείχνουν τα σχεδόν 300 δισ. ευρώ που αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα μέσα στο 2020.
Πολλοί νεωτερισμοί έχουν κρατηθεί μυστικοί, ώστε να αποτελέσουν έκπληξη τον καιρό των αγώνων ή επειδή παίζουν σημαντικό ρόλο στις τελετές έναρξης και λήξης. Υπάρχουν όμως και άλλοι που ήδη είναι γνωστοί.
Οταν θα καταφθάνουν οι επισκέπτες (αθλητές, αποστολές, θεατές) στα δύο αεροδρόμια του Τόκιο, το Ναρίτα και το Χανέντα, θα τους καλωσορίζουν ευγενικά πολύγλωσσα ρομπότ και θα τους κατευθύνουν προς τους προορισμούς τους και στα κέντρα διαπίστευσης. Τα ανθρωποειδή αυτά θα μπορούν επίσης να δίνουν πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας τουρίστας στο Τόκιο.
Η NEC έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπων και ίριδας ματιών για 300.000 διαπιστευμένους αθλητές, δημοσιογράφους, προσωπικό και εθελοντές. Η αναγνώριση θα γίνεται μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στα σημεία ελέγχου των αθλητικών κέντρων και των διαπιστευμένων ξενοδοχείων. Παράλληλα, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ασφάλεια και καταπολεμούνται αποτελεσματικά οι προσπάθειες εισόδου στους Αγώνες όσων δεν έχουν διαπίστευση. Το σύστημα της NEC θα ελέγχει επίσης ατομικές και μαζικές συμπεριφορές στους χώρους της διοργάνωσης, τη μετακίνηση οχημάτων και αντικειμένων ώστε να ειδοποιεί για κάθε ύποπτη κίνηση και να προλαμβάνονται προβληματικές καταστάσεις.
Η Panasonic έχει εξελίξει ένα ιδιοφυές σύστημα αυτόματης μετάφρασης, ειδικά σε όλα τα σημεία πληροφοριών και υπηρεσιών. Δύο άτομα μιλούν μεταξύ τους με ένα διαφανές διαχωριστικό ανάμεσά τους. Το διαχωριστικό αυτό είναι οθόνη πάνω στην οποία εμφανίζεται η αυτόματη μετάφραση των όσων λέγονται.
Τελείως διαφορετική θα είναι και η τηλεοπτική απόλαυση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ΝΗΚ, η κρατική ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας που κάνει την παραγωγή της διοργάνωσης, θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υπερ–ανάλυση 8Κ (για τους γνώστες, αυτό σημαίνει 7.680 επί 4.320 πίξελ). Είναι τόσο εξωπραγματική η ανάλυση, ώστε η εικόνα φαίνεται τρισδιάστατη χωρίς να είναι… Οι πρώτες εμπορικές προβολές έγιναν τον Δεκέμβριο του 2018 και η εμπειρία είναι συναρπαστική.
Νωρίτερα αναφερθήκαμε το Shinkansen, το τρένο που επαναπροσδιόρισε τις συγκοινωνίες παγκοσμίως μετά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964. Τώρα όμως είναι η εποχή για τη νέα γενιά, τα τρένα Maglev. Διαθέτουν συρμούς μαγνητικής αιώρησης και έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας, ξεπερνώντας και τα 600 χλμ./ώρα! Δεν θα είναι έτοιμα μεν για μαζική εμπορική χρήση στην Ιαπωνία έως το 2027, όμως θα κάνουν το ντεμπούτο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Μιλώντας για νεωτερισμούς στις μεταφορές, το καλοκαίρι του 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα ταξί–ρομπότ, που θα ανταποκρίνονται στις φωνητικές εντολές και στις κάρτες διαπίστευσης και θα κινούνται σε προκαθορισμένες διαδρομές για να εξυπηρετούν τους αθλητές. Η ιαπωνική κυβέρνηση υπολογίζει ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα βγουν στην αγορά το 2022. Τα αυτόνομα αυτά συστήματα σε λεωφορεία και ταξί θεωρούνται τρόπος μελλοντικής αποφυγής της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των ατυχημάτων σε μια μητρόπολη όπως το Τόκιο.
Ξεχάστε τα πυροτεχνήματα και τον γεμάτο καπνούς ουρανό όταν αυτά πλέον σβήσουν. Οι Ιάπωνες προετοιμάζουν μια βροχή τεχνητών μετεωριτών για τη βραδιά της τελετής έναρξης. Ενας μικροδορυφόρος κυβικού σχήματος θα εκτοξεύσει στην ατμόσφαιρα μικροσφαιρίδια διαμέτρου τριών εκατοστών που θα κινούνται σαν βολίδες με ταχύτητα 8 χλμ/δευτερόλεπτο και θα φαίνονται σαν αστέρια που πέφτουν.
Είναι πρόσφατο το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα το 2011 και η Ιαπωνία προσπαθεί να απεμπλακεί από την πυρηνική ενέργεια. Οι Αγώνες δίνουν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν οι Ιάπωνες μια σειρά μεγάλων και μικρών νεωτερισμών «πράσινης» τεχνολογίας. Το υδρογόνο αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για το Ολυμπιακό Χωριό, για αρκετά λεωφορεία και για το κέντρο Τύπου, ενώ προωθούνται και τα βιώσιμα βιοκαύσιμα, ώστε να περιοριστεί σημαντικά η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.
Ακόμα και τα μετάλλια των αγώνων, όμως, παρασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Ολοι οι κάτοικοι της Ιαπωνίας κλήθηκαν να απαλλαχθούν από ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούσαν πλέον ή που ήταν τεχνολογικά ξεπερασμένες, παραδίδοντάς τες σε 2.400 σημεία συλλογής σε όλη τη χώρα. Ετσι προέκυψαν τα 5.000 μετάλλια που θα απονεμηθούν το καλοκαίρι, σε μια διοργάνωση που ήδη ανοίγει νέους δρόμους στην επιστήμη.
Ολες αυτές οι νέες τεχνολογίες δεν έχουν αποκλειστική εφαρμογή στο περιβάλλον των Ολυμπιακών Αγώνων. Στόχος της κυβέρνησης είναι, όταν σβήσουν τα φώτα της μεγάλης διοργάνωσης, το Τόκιο να αναδειχθεί ως το κορυφαίο, υπερσύγχρονο οικονομικό κέντρο του κόσμου και παράλληλα να παραμείνει μια φιλόξενη μεγαλούπολη.
