Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν πολλούς λόγους να πάνε απόψε (21.45, NS2) στο «Νίκος Γκάλης».
Αφενός για να ανταμώσουν για ακόμη μια φορά με τον λατρεμένο τους, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος επιστρέφει για τέταρτη φορά ως αντίπαλος, ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε, σε ένα από τα πιο «καυτά» ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
Αφετέρου για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την επικείμενη απόκτηση του άσου της Αρμάνι, Αλεσάντρο Τζεντίλε.
Ο 24χρονος Ιταλός σκόρερ εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει τη σεζόν στο «τριφύλλι», στην ομάδα που αγωνίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και κατέκτησε τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 2000, ο πατέρας του, Νάντο.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μαζί με τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ εκτίμησαν ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Μιλάμε για έναν παίκτη πρώτης γραμμής, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να αποκτηθεί, ειδικά τέτοια εποχή.
Επιπλέον έκριναν ότι έχει πια αυξημένο κίνητρο μετά την απομάκρυνσή του από την Αρμάνι με την ταμπέλα του «προβληματικού».
Παρότι έγινε προσπάθεια να αποκτηθεί ο παίκτης ως ελεύθερος για να υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για έναν χρόνο, κάτι τέτοιο δεν βρήκε σύμφωνη τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας, η οποία επιμένει να τον δώσει δανεικό και να βάλει, για το καλοκαίρι, ένα μπάι άουτ 600 χιλιάδων ευρώ, που θα αφορά και ομάδες της Ευρωλίγκας και το ΝΒΑ (ενδιαφέρονται οι Ρόκετς).
Από μέρα σε μέρα λοιπόν αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Τζεντίλε, με την προοπτική να έρθει το συντομότερο και να ενταχθεί στο πράσινο ρόστερ.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για κοινοτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα, απλά στον δεύτερο γύρο ο Πασκουάλ θα πρέπει να «κόψει» έναν από τους υφιστάμενους ξένους, ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο των έξι.
Στην Ευρωλίγκα θα μπορεί να λάβει μέρος από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, δηλαδή από το ντέρμπι της 6ης Ιανουαρίου, με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.
Πάντως το παιχνίδι με τη Φενέρ (ρεκόρ 7-4), στην οποία παίζουν οι άλλοτε «ερυθρόλευκοι» Σλούκας και Αντιτς, είναι κρίσιμο, μια και ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να κάνει άλλο στραβοπάτημα εντός έδρας και ταυτόχρονα θέλει να πανηγυρίσει την 7η νίκη του που θα τον κρατήσει σε τροχιά πρόκρισης.
Και τις τρεις προηγούμενες φορές που ο Ομπράντοβιτς αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα στο ΟΑΚΑ έφυγε ηττημένος.
