Από τη «Χάρτβαλ Αρένα» (χωρητικότητας 14.000 θεατών) του Ελσίνκι θα ξεκινήσει την προσπάθεια διάκρισής της στο Ευρωμπάσκετ του 2017 (31 Αυγούστου-17 Σεπτεμβρίου) η εθνική ομάδα. Κληρώθηκε στο Α’ όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στη Φινλανδία με αντιπάλους κατά σειρά την Ισλανδία (31/8), τη Γαλλία (2/9), τη Σλοβενία (3/9), την οικοδέσποινα (5/9) και την Πολωνία (6/9).
Για να κάνει υπολογισμούς και εκτιμήσεις η «γαλανόλευκη», που ακόμη δεν έχει προπονητή (το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη συζητιέται έντονα), θα πρέπει να περιμένει για να δει ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι το καλοκαίρι, μετά το τελευταίο κύμα αποχωρήσεων (Σπανούλης, Ζήσης).
Πάντως, για να προκριθεί στους «16», οπότε ξεκινάνε τα νοκ άουτ μέχρι τον τελικό, θα πρέπει να μπει στην τετράδα.
Στο πρώτο χιαστί διασταυρώνεται με τον Β’ όμιλο, του Τελ Αβίβ, στο οποίο κληρώθηκαν οι: Ουκρανία, Λιθουανία, Γεωργία (του Ζούρου), Ιταλία, Γερμανία και φυσικά το Ισραήλ. Στον Γ’ όμιλο (Κλουζ-Ναπόκα) θα βρεθούν η οικοδέσποινα Ρουμανία μαζί με Κροατία, Τσεχία, Ισπανία, Μαυροβούνιο και Ουγγαρία και στον Δ’ (Κωνσταντινούπολη), η Τουρκία με Ρωσία, Μ. Βρετανία, Σερβία, Λετονία και Βέλγιο.
Ολα τα νοκ άουτ παιχνίδια θα φιλοξενηθούν στο «Σινάν Ερντέν» της Κωνσταντινούπολης.
■ Στο πρόσωπο του Αμερικανού φόργουορντ της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Κένι Γκάμπριελ (27, 2,05), βλέπει ο Παναθηναϊκός τη λύση για την αντικατάσταση του τραυματία Τζέιμς Γκιστ.
Ο Γκάμπριελ, ο οποίος την περίοδο 2013-14 αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο και για δύο χρόνια έπαιξε στην τουρκική Καρσίγιακα, είναι υπό παραχώρηση από τη ρωσική ομάδα, μετά την απόλυση του Φώτη Κατσικάρη και την πρόσληψη του Σάσα Ομπράντοβιτς.
■ Το έκτο και τελευταίο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 δίνει απόψε (18.00) στο Κουρσκ της Ρωσίας η Εθνική Γυναικών.
Με νίκη σε βάρος της οικοδέσποινας, εξασφαλίζει την πρόκρισή της στην τελική φάση. Αλλά ακόμη και με ήττα, έχει βάσιμες ελπίδες να συμπεριληφθεί στις έξι καλύτερες δεύτερες (σε σύνολο εννέα ομίλων), μια και ήδη μετράει 4 νίκες και μεγάλο γκολ αβερέιτζ.
