Στο αντίστοιχο περσινό ματς, στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ), ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να νικήσει το Λαύριο (120-118). Αυτή τη φορά όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά ήταν σαρωτικός παρότι προερχόταν από την πρώτη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας.
Υστερα από ένα διαστημικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκε με 62-23, στο δεύτερο έκοψε φόρα και τελικά επικράτησε με 108-63, κάνοντας το «τρία στα τρία» στην Α1 και πιάνοντας δεύτερη «κατοστάρα» τρεις μέρες έπειτα από εκείνη (102-87) κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Πλέον ετοιμάζεται για να υποδεχθεί την ερχόμενη Παρασκευή τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Λοτζέσκι, άφησε εκτός δωδεκάδας για να ξεκουράσει τον Ντεσόν Τόμας και δεν ξεκίνησε τον Καλάθη (8 ασίστ σε μόλις 14 λεπτά συμμετοχής).
Ωστόσο οι «πράσινοι» έκαναν φύλλο και φτερό το Λαύριο, το οποίο εμφανίστηκε πολύ αδύναμο και ως εκ τούτου ανήμπορο να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι σκόραραν 62 πόντους με 19 ασίστ.
Υπό αυτές τις συνθήκες, βρήκαν την ευκαιρία οι νεαροί του Παναθηναϊκού να πάρουν χρόνο συμμετοχής και… να κάνουν το κομμάτι τους. Ειδικά ο Ντίνος Μήτογλου (πεντάδα και στην Ευρωλίγκα) είχε κέφια και τελείωσε το ματς με 15 πόντους (6/8 δίπ., 1/3 τρ.) και 9 ριμπάουντ, αγγίζοντας το νταμπλ-νταμπλ. Ο Καλαϊτζάκης έπαιξε 15 λεπτά και σκόραρε 8 πόντους και ο Παπαγιάννης άλλα 10 (6 π., 4 ριμπ.). Κέφια είχαν και οι Παππάς (15 π.), Λεκάβιτσιους (12 π.) και Παπαπέτρου (12 π.).
Από την άλλη, είναι φανερό ότι το Λαύριο (Μέλσον 10) δεν θυμίζει -ακόμη τουλάχιστον- την περσινή ομάδα, ενώ παρά το θερμό χειροκρότημα ο πρώην «πράσινος» Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (2 π.) και ο δανεικός Μιχάλης Λούντζης (άποντος) δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους. «Δεν ήρθαμε καν στο γήπεδο», σχολίασε ο προπονητής των ηττημένων, Χρήστος Σερέλης.
«Μετά την ήττα στο Μόναχο, βελτιωθήκαμε. Ο Μήτογλου εξελίσσεται και μας βοηθάει κάθε μέρα και περισσότερο. Σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα δυσκολευτεί. Αλλά με τη νοοτροπία του θα δούμε ποιο θα είναι το ταβάνι του γιατί συνεχώς βελτιώνει τα στοιχεία του», τόνισε φανερά ικανοποιημένος ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, κάνοντας ειδική αναφορά στον 22χρονο φόργουορντ.
Σήμερα είναι η σειρά του Ολυμπιακού να παίξει το παιχνίδι που κλείνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής. Υποδέχεται (17.00, Cosmpote Sport4) στο ΣΕΦ τον Ηφαιστο Λήμνου, στην προσπάθειά του να συνέλθει από το βαρύ χαστούκι που του έδωσε την περασμένη Παρασκευή στο ίδιο γήπεδο η Αρμάνι, που τον διέλυσε 99-75.
Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος δεν θα παίξει ούτε την Πέμπτη με τη Μακάμπι, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της άλλης εβδομάδας με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.
