Σπουδαία εκτός έδρας νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη πέτυχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αναντολού Εφές με 82-81, σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Σε μεγάλη μέρα ο Νικ Καλάθης, καθώς έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, αγγίζοντας το triple double.
Tremendous performance by @Nick_Calathes15 (29pts, 9reb, 10ast) to lead @paobcgr to a thrilling-finish win against @AnadoluEfesSK. pic.twitter.com/JYhLt0AvT2
— EuroLeague (@EuroLeague) 16 Νοεμβρίου 2017
Αυτό ήταν το δεύτερο διπλό των «πρασίνων» στη φετινή διοργάνωση, με το ρεκόρ της ελληνικής ομάδας να ανέρχεται πλέον σε 5-3 (νίκες – ήττες).
Ο Παναθηναϊκός είχε από νωρίς δείξει τα δόντια του στους γηπεδούχους, κλείνοντας το α’ δεκάλεπτο προηγούμενος με 7 πόντους, και το β’ με 4.
.@paobcgr block party! @Thanasis_ante43 & Gist with back-to-back rejections pic.twitter.com/f3wIegNPtM
— EuroLeague (@EuroLeague) 16 Νοεμβρίου 2017
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποφασισμένος για τη νίκη και τελικά με οδηγό τον Καλάθη (29 πόντοι, 10 ασίστ, 9 ριμπάουντ) πήρε τους πολύτιμους βαθμούς, έστω και με αρκετή δυσκολία. Στην τελευταία φάση του αγώνα, μάλιστα, η ελληνική ομάδα χρειάστηκε και το… χέρι του Γκιστ που έκοψε το σουτ Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος επιχειρούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 11, Ρίβερς 5, Παππάς 3, Ντένμον 2, Γκιστ 11, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29, Αντετοκούνμπο 6.
Εφές: Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21, Άνταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σίμον 6.
