Θετική είναι η εισήγηση του υπεύθυνου αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου, για τη χορήγηση άδειας στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Πανιώνιο, για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο.
Πρόκειται για μια απόφαση που επιτρέπει στους «πράσινους» να κάνουν κανονικά μεταγραφές και να προχωρήσουν στις ανανεώσεις συμβολαίων που επιθυμούν, ενώ δεν τίθεται σε κίνδυνο και η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν. Από την πλευρά των «πράσινων» πάντως δεν υπήρξε η παραμικρή ανησυχία και εξ αρχής τόνιζαν σε όλους τους τόνους ότι ο φάκελός τους είναι πλήρης, κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη.
Κ. Μ.
Δεν βρήκαν ανταπόκριση
«Εσπασαν» τα τηλέφωνα ανθρώπων της ΑΕΚ, τουλάχιστον το πρώτο 48ωρο μετά τον τελικό στον Βόλο, με κλήσεις από Θεσσαλονίκη. «Μα πιστεύετε στ’ αλήθεια πως είχαμε… στήσει τον Καλφόγλου;», ήταν το κεντρικό νόημα, μαζί με διαβεβαιώσεις πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύει σε καμιά περίπτωση. «Καπάκι» -κι αυτό ήταν που εκνεύρισε περισσότερο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, απ’ ό,τι μάθαμε- υπήρξε και προσπάθεια για να διαλευκανθεί το κατά πόσο η Ενωση θα στήριζε το αίτημα του ΠΑΟΚ στη διαδικασία της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Η προσέγγιση, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν βρήκε ανταπόκριση. Στο δεύτερο σκέλος της τουλάχιστον. Πάντως στην ΑΕΚ δεν το συνδύαζαν με όσα έγιναν στο τελικό. Επέμεναν πως έκριναν ότι δεν υπήρχε καμιά νομική βάση για να υποστηριχθεί η θέση του ΠΑΟΚ και θα ήταν χάσιμο χρόνου και εντυπώσεων, χωρίς νόημα.
Ναι μεν, αλλά…
Κατανοητά όσα καταλογίζει και για τον τελικό στον Βόλο και γενικά για την κατάσταση στα γήπεδα, στις ΠΑΕ και στους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε χθεσινή της ανακοίνωση.
«Οπως κάθε Κυριακή συμβαίνει σε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, “φίλαθλοι” δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο αλιτήριοι με όπλα πέτρες, τούβλα, μολότοφ, φωτοβολίδες, καδρόνια, καπνογόνα στρέφονται κατά αστυνομικών και κατά όποιου πραγματικού υγιούς φιλάθλου, με σκοπό τον τραυματισμό τους ακόμα ακόμα και τη δολοφονία τους. Ναι, για τέτοιους αλιτήριους μιλάμε!!! Φυσικά όλοι τους απολαμβάνουν ασυλία από τις ΠΑΕ, ΕΠΟ, ακόμη ακόμη και από την επίσημη πολιτεία για διαφορετικούς φυσικά λόγους, οπαδικοί στρατοί για πίεση στην πολιτεία και για τα ψηφαλάκια που όλοι τους έχουν ανάγκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
Μόνο που στη συνέχεια λίγο χάνουν το δίκιο τους, όταν επιχειρούν να εξηγήσουν γιατί δεν γίνονται συλλήψεις. Θυμίζουμε, μόνο τέσσερις καταγράφηκαν για τα αίσχη στον Βόλο. «Και για να προλάβουμε το ερώτημα γιατί η Αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει απαντάμε: Γιατί η Αστυνομία δεν έχει στην ουσία την ευθύνη και τη διαχείριση αλλά οι ΠΑΕ και οι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν προσληφθεί ως υπεύθυνοι ασφαλείας, για ευνόητους λόγους». Παρακαλώ; Δηλαδή όλοι οι αναφερόμενοι εμποδίζουν την αστυνομία να κάνει συλλήψεις; Κι αν το επιχειρούν, δικαιολογείται η αστυνομία να υποκύπτει στις πιέσεις τους; Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε.
Ψήφισμα για Ολυμπιακό
Ψήφισμα για την «οργανωμένη επίθεση που δέχεται ο Ολυμπιακός και την πρωτοφανή προσπάθεια αμφισβήτησης των επιτυχιών του» εξέδωσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός, που κυριαρχεί σε όλα τα αθλήματα του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού αθλητισμού, δεν μπορεί να διαβάλλεται με μεθοδευμένες ενέργειες και αθέμιτα μέσα και πως οι αγώνες κερδίζονται καθαρά στα γήπεδα και οι πρωταθλητές αναδεικνύονται από τις νίκες τους. Ωστόσο, με δική της ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη το «Λιμάνι της Αγωνίας», που δεν ενέκρινε το ψήφισμα, σχολίασε ότι «αν η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι επιδείκνυαν και σε άλλα ζητήματα τη σπουδή συμπαράστασης που επιδεικνύεται σε κάθε θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό, τότε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την πόλη μας».
Θέλουν να παίζουν!
Θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό οι Ντομίνγκες και Καμπιάσο; Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν να κρατήσουν στο δυναμικό τους και τους δύο Αργεντινούς, αλλά χωρίς να τους δίνουν πλέον φανέλα και σορτσάκι, γι’ αυτό και στο τραπέζι της συζήτησης θα πέσει η ιδέα να μείνουν στον Πειραιά αλλά να προσφέρουν από άλλο πόστο. Από την άλλη, οι δύο κολλητοί φέρονται διατεθειμένοι να παίξουν μπάλα για ακόμη έναν χρόνο, κάτι που δύσκολα θα συζητήσει ο Ολυμπιακός, όσο χαμηλά κι αν ρίξουν τις απαιτήσεις τους, όπως έγινε πέρυσι με τον Καμπιάσο. Για το θέμα είναι προφανές ότι θα ερωτηθεί και ο νέος προπονητής, όμως η προηγούμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα προβληματική για τους δύο Αργεντινούς, άσχετα αν έπεσε όλη η ευθύνη πάνω στον Μπέντο.
Αποχή από του χρόνου
Η δυσαρέσκεια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών για τη μη ενεργοποίηση του εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα στέκεται στο πλευρό παικτών που οι ομάδες τους βάρεσαν «κανονιά», κοντεύει να χτυπήσει «κόκκινο». Και λέμε «κοντεύει» γιατί αν η κατάσταση είχε φτάσει στο μη περαιτέρω, οι ποδοσφαιριστές θα ξεκινούσαν την αποχή από φέτος και όχι από του χρόνου, όπως ενημέρωσαν μέσω ανακοίνωσης.
Γύρισε η τύχη του…
Ο Παναθηναϊκός ήταν το… πρώτο θύμα της διαιτητικής εύνοιας που απόλαυσε ο ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία της διεκδίκησης του Κυπέλλου, αλλά φαίνεται πως η τύχη του γύρισε άμεσα. Τουλάχιστον για τα play offs, όχι μόνο είχαν το επιθυμητό συναπάντημα με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα, αλλά ξέρουν και πως πάνε να αντιμετωπίσουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «τσακισμένους», ενδεχομένως από αφαίρεση βαθμών, αλλά σίγουρα σε άδεια Τούμπα και άδειο ΟΑΚΑ.
Ατού ο ίδιος
Δεν ανησυχούν στον Ηρακλή για την περίπτωση Πουρτουλίδη, καθώς ο παίκτης έχει εξοφληθεί. Μάλιστα, ο Νίκος Καγιούλης δηλώνει δημόσια (το έκανε στον Ρ/Σ Arena) πως αν πάει η υπόθεση στην πειθαρχική (ο Λεβαδειακός πατά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να επιστραφούν οι βαθμοί), τότε ο παίκτης θα καταθέσει μάρτυρας υπέρ των «κυανολεύκων».
Χημεία
Διαβάζεις όσα είπε ο Βλάνταν Ιβιτς για τον Λούμπος Μίχελ («Ο ΠΑΟΚ έχει μετά από πολλά χρόνια σοβαρό τεχνικό διευθυντή, ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ και μαζί του έκανα τις μεταγραφές γιατί μου πρόσφερε σε κάθε θέση 3-4 επιλογές για να διαλέξω») και το μυαλό σου πάει στα καρφιά που εκτόξευε ο Τούντορ για τον Αρνεσεν. Η χημεία μεταξύ Σέρβου και Σλοβάκου φέτος στον ΠΑΟΚ ήταν από τα μυστικά της επιτυχίας.
Αρέσει ο Ζίβκοβιτς, αλλά…
Είναι δεδομένο ότι τόσο ο Νίκος Λυμπερόπουλος όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχουν εξαιρετική άποψη για τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, και ως εκ τούτου ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει κρούση του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του 28χρονου Σέρβου.
Προς το παρόν πάντως οι «πράσινοι» διαψεύδουν ότι έχει γίνει πρόταση στον παίκτη ή την ακριτική ομάδα. Η ειδοποιός διαφορά ωστόσο έγκειται στο ότι ο Ζίβκοβιτς έχει συμβόλαιο με την Ξάνθη που παραδοσιακά πουλάει ακριβά και την ίδια στιγμή τα οικονομικά της «πράσινης» ΠΑΕ βρίσκονται σε δύσκολη φάση.
Τελευταία ευκαιρία
Εφτασαν οι μέρες που το τοπίο σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο Αρης να ανέβει κατηγορία θα ξεκαθαρίσει πλήρως. Οι «κίτρινοι» παίζουν μέσα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ το Σάββατο, μία μέρα μετά η Λαμία υποδέχεται τον Απόλλωνα και την επόμενη εβδομάδα οι «κίτρινοι» θα υποδεχθούν την ομάδα της Λαμίας. Για να γίνεται όμως συζήτηση επί πραγματικής βάσης, η ομάδα του Κωστένογλου πρέπει να πάρει διπλό στο «Γεντί Κουλέ».
Μίτσελ για Σιόβα!
Από τους τρεις δανεικούς που παραχώρησε ο Ολυμπιακός τον περασμένο Γενάρη, μόνον ο ένας έχει τύχη για να μη γυρίσει στο Ρέντη. Ο Δημήτρης Σιόβας πήγε καλά με τη Λεγανές και μπορεί η ομάδα του να μην έχει την πρόθεση να καταβάλει την οψιόν αγοράς των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ενδιαφέρον -και μάλιστα έντονο- διατηρεί για την απόκτησή του ο Μίτσελ, ο οποίος τον θέλει στη Μάλαγα. Αντιθέτως, τόσο ο Πάρντο από τη Ναντ όσο και ο Ελαμπντελαουί από τη Χαλ αναμένεται να επιστραφούν στον Ολυμπιακό, ο οποίος ειδικά για τη θέση του αναπληρωτή του Φιγκέιρας, στο δεξί άκρο της άμυνάς του, έχει κλείσει τον Μύγα του Παναιτωλικού, συνεπώς θα επιδιώξει να δανείσει εκ νέου τον Νορβηγό, με απώτερο σκοπό να βρεθεί κάποια στιγμή ομάδα για να τον πουλήσει.
«Ανήκουστα» πράγματα
Εν αντιθέσει με τον μεταξύ τους «πόλεμο» στο ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχουν… άλλο κώδικα επικοινωνίας στο βόλεϊ. Στην Ελλάδα, σπάνια έως καθόλου οι «μεγάλοι» αντίπαλοι δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Ομως το τμήμα βόλεϊ των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο συνεχάρη την ομάδα της Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά καταδίκασε και τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του. «Οι ελάχιστοι οπαδοί μας, με αυτές τις ενέργειες, “τιμώρησαν” ουσιαστικά αυτό που υποτίθεται ότι αγαπάνε», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση. Ετσι όπως το πάνε, αυτοί θα… χαλάσουν την πιάτσα.
Ντύθηκαν ξανά στα ασπρόμαυρα και βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού της Πυλαίας οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ. Η φιέστα έγινε υπό ρυθμούς ποντιακής λύρας, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, να δηλώνει: «Νέοι στόχοι, πρωταγωνιστής και στην Ευρώπη με τη συμπαράσταση Σαββίδη».
