Στους πρώτους τρεις αγώνες του στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στον αριστερό μηρό. Ομως στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του έμοιαζε με οδοστρωτήρα. Αφού διέλυσε τον Αλεξ ντε Μινόρ με 6-2, 6-1, 6-2 στη φάση των «16», ο 35χρονος Σέρβος χθες «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες το Νο 5 του ταμπλό, τον Αντρέι Ρούμπλεφ, με 6-1, 6-2, 6-4, και πέρασε στα ημιτελικά του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης για 10η φορά στην καριέρα του. Απέχει πλέον δύο νίκες από το 10ο τρόπαιο στην Αυστραλία και το 22ο Γκραν Σλαμ του, που θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ράφα Ναδάλ.
«Τα δύο τελευταία ματς και ο τρόπος που νίκησα ήταν ένα μήνυμα για τους προσεχείς αντιπάλους μου. Νιώθω καλά στο κορτ, ολοένα και καλύτερα όσο προχωράει το τουρνουά. Δεν έχω χάσει ποτέ ημιτελικό στο Αυστραλιανό Οπεν. Ελπίζω να μην αλλάξει αυτό φέτος», δήλωσε ο «Νόλε», που την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ, «πρωτάρη» στη φάση αυτή. Ο 25χρονος Αμερικανός κέρδισε χθες τον πρώτο προημιτελικό της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ, επικρατώντας του 20χρονου συμπατριώτη του, Μπεν Σέλτον, με 3-1 (7-6, 6-3, 5-7, 6-4). Ο Πολ, που πριν ξεκινήσει η διοργάνωση ήταν στο Νο 35 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει εξασφαλίσει ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στην πρώτη 20άδα του κόσμου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Παρασκευής απέναντι στον Τζόκοβιτς.
Σήμερα διεξάγονται τα ημιτελικά των γυναικών, με τις τέσσερις κοπέλες να προέρχονται από τη βορειοανατολική Ευρώπη. Χθες η Αρίνα Σαμπαλένκα απέκλεισε την Κροάτισσα Ντόνα Βέκιτς με 6-3, 6-2, ενώ η Μάγκντα Λινέτε είναι η τενίστρια με τη χαμηλότερη κατάταξη στην τελική τετράδα (Νο 45), μετά την επικράτησή της επί της Πλίσκοβα με 2-0.
