Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να φανταστεί σημείωσε χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην πρεμιέρα του στους ΑTP Finals που διεξάγονται στο Λονδίνο.

Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με 2-0 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, κάνοντας έτσι μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην καριέρα του. Κι αυτό γιατί επικράτησε απέναντι στον πολύ φορμαρισμένο Ρώσο, ο οποίος στο παρελθόν είχε 5/5 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά! Για τον Στέφανο η χθεσινή ήταν η… έκτη και φαρμακερή και μάλιστα σε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, το μεγαλύτερο αν εξαιρέσουμε τα τέσσερα Γκραν Σλαμ.

Με απόλυτη ψυχραιμία και ποικιλία στο παιχνίδι του (π.χ. μπόλικα ανεβάσματα στο φιλέ), ο πρωταθλητής μας αποσυντόνισε τον Ρώσο και τελικά τον νίκησε στα σημεία. Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί 7-5, ενώ στο δεύτερο έκανε το break στο κατάλληλο σημείο πριν σερβίρει για το νικητήριο 6-4.

Αυτή η νίκη θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τη βαθμολογία του Β’ ομίλου, όμως δεν κρίνει τίποτα. Χθες αργά το βράδυ έπαιζαν Ναδάλ-Ζβέρεφ, οι δύο δηλαδή που θα αντιμετωπίσει και ο «Στεφ» αύριο και την Παρασκευή διαδοχικά.

Από το γκρουπ των τεσσάρων, οι δύο περνούν στα ημιτελικά και πιθανώς μια νίκη ακόμη να φτάνει και να περισσεύει. Ο Ναδάλ μπορεί να είναι μύθος, αλλά παίζει με πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Ζβέρεφ έχει χάσει τον αέρα του από τον Τσιτσιπά.