Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κόντρα με τη θέση του Κινήματος Αλλαγής και την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος τάσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι «δεν συντρέχουν οι απαραίτητες πολιτικές προϋποθέσεις λόγω της σημερινής κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημεώνει: «Κατά μείζονα λόγο δεν υπάρχει πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον κατάλληλο για αναθεώρηση, όταν το κύριο πρόβλημα είναι ο εκβιασμός των θεσμών, η έκπτωση των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, η καταρράκωση της διάκρισης των εξουσιών, η προσβολή της εσωτερικής και εξωτερικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Αφήνει, μάλιστα, αιχμές για τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο λέγοντας: «Έγκριτοι επιστήμονες το αντιλαμβάνονται αυτό και προτείνουν μια “mini” αναθεώρηση για λίγα αλλά maxi θέματα που βρίσκονται στην καρδιά του πολιτεύματος. Δεν είναι αυτή η λύση. Λύση είναι να διαμορφωθούν πρώτα οι πολιτικές προϋποθέσεις μιας σοβαρής αναθεωρητικής διαδικασίας».

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τοποθέτηση Βενιζέλου έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόταση που κατέθεσε δημοσίως η Φώφη Γεννηματά για νέο Σύνταγμα.