Διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη των ληστών με τα Καλάσνικοφ, που διέπραξαν την επεισοδιακή ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, τον Ιούνιο του 2015. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αντεγκλήσεις των δικηγόρων μέσα στην αίθουσα εξετάστηκε ο πρώτος από τους συνολικά 52 μάρτυρες.
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, βρέθηκαν σήμερα τρία άτομα: Ένας 30χρονος Κρητικός, ένας 34χρονος Αρμένιος, αλλά και μια αλλοδαπή γυναίκα η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Μαζί τους είχε συλληφθεί κι ένας ακόμη 30χρονος Κρητικός, για τον οποίο η υπόθεση είχε διαχωριστεί αφού είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και δεν έχει επανέλθει ακόμα.
Ο πρώτος μάρτυρας, ιδιοκτήτης άλλου κοσμηματοπωλείου κατέθεσε πως αναγνωρίζει, με βεβαιότητα, πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν οι δράστες και της ληστείας σε βάρος του και πως ήταν οι ίδιοι με τους δράστες που λήστεψαν κοσμηματοπωλείο σε ξενοδοχείο στον Ανισσαρά το 2012. Επικαλέστηκε, μάλιστα σχετικό υλικό από κάμερες ασφαλείας αναγνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά των δραστών.
Ένταση προκλήθηκε όταν η υπεράσπιση των κατηγορουμένων παρουσίασε απόφαση σύμφωνα με την οποία για εκείνη τη ληστεία (του 2012) έχει καταδικαστεί άλλο άτομο που δεν έχει καμία σχέση με τους κατηγορούμενους αυτής της δίκης.
Στην αρχική του απολογία ο πρώτος κατηγορούμενος αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στην ένοπλη ληστεία στο πολυτελές ξενοδοχείο, όπως και για τη ληστεία την Τσικνοπέμπτη στο σούπερ μάρκετ “Χαλκιαδάκης” αλλά και για την απόπειρα σε κοσμηματοπωλείο. Ο δεύτερος αποδέχθηκε τη συμμετοχή του μόνον για τη ληστεία στο Creta Maris.
