Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 12:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων της κατάληψης Rosa Nera.

«Συντασσόμαστε στον πανελλαδικό αγώνα των καλλιτεχνών και όλων των υποστηρικτών/-ριών για μια κοινωνία που η τέχνη και ο πολιτισμός έχουν τη θέση που τους αξίζει και όχι αυτή που ορίζει το συμφέρον των Αρχών που δεν θέλει κάτι άλλο από ανθρώπους ζωντανούς – νεκρούς, εργαζομένους – ρομπότ, χωρίς καρδιά, χωρίς φαντασία και χωρίς όνειρα», αναφέρει στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία.

Η Πρωτοβουλία καλεί τους/τις εργαζομένους/-ες στην τέχνη και τον πολιτισμό στα Χανιά, καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες, συλλογικότητες και αλληλέγγυα άτομα σε συνέλευση συνδιαμόρφωσης δράσεων προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού:

  1. την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022
  2. τη δημιουργία Ανώτατης Βαθμίδας Εκπαίδευσης για όλες τις Τέχνες
  3. τη δίκαιη επαγγελματική διαβάθμιση των πτυχίων
  4. αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δημόσιους φορείς
  5. πλήρη εργασιακά δικαιώματα

«Αντιστεκόμαστε στη δημιουργία καλλιτεχνικής ελίτ. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που η Τέχνη και τα Όνειρα παραμένουν ελεύθερα και ζωντανά», καταλήγει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας.