Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου καλεί σε αντιπολεμική  συγκέντρωση την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

«Η πολεμική εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, που μαίνεται σχεδόν 1 μήνα και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποτελεί τη χειρότερη εξέλιξη για την παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα, η οποία θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, όπως αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, αυξανόμενη ένταση αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων σε διεθνές επίπεδο, στην οικονομία και, προφανώς, στους λαούς που πληρώνουν το μάρμαρο των επιδιώξεων των μεγάλων δυνάμεων», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ.

Στην κινητοποίηση καλεί επίσης και το Εργατικό Κέντρο, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η παρατεταμένη πολεμική εισβολή, απειλεί την ειρήνη σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ήδη έχει επιφέρει πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην διεθνή οικονομία».

Σε αντιπολεμική συγκέντρωση καλεί και η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

«Με στρατηγικό σημείο ανεφοδιασμού τη βάση της Σούδας στη γύρω θαλάσσια περιοχή και σ’ όλο το Αιγαίο αντιπαρατάσσονται οι στόλοι των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη με ασύλληπτη δύναμη πυρός. Το ρήμαγμα της Ουκρανίας από το ρώσικο ιμπεριαλισμό και η τραγωδία του λαού της, προστίθενται στη μακάβρια λίστα θανάτου- καταστροφής – προσφυγιάς που χρόνια τώρα αποτελούν τα έργα και ημέρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών», αναφέρει η Πρωτοβουλία Αντίστασης.