Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης του εμβολιαστικού ρεύματος.
Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δήλωσε ικανοποιημένη από την προσέλευση του κόσμου, συμπληρώνοντας ότι μόνο μέσα στην πρώτη μισή ώρα του εμβολιασμού, είχαν σπεύσει περισσότεροι από 100 άνθρωποι, είτε για να κάνουν την πρώτη δόση, είτε τη δεύτερη είτε την αναμνηστική. Σημειώνεται πως στο τέλος της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.200 εμβολιασμοί.
Αυξημένη ήταν η προσέλευση και στις άλλες μεγάλες πόλεις του νησιού ενώ στο Ρέθυμνο, όπου καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στο νησί, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ώστε άνοιξε και 4η εμβολιαστική γραμμή.
Οι κινητές μονάδες εμβολιασμού στήθηκαν στο Ρέθυμνο στο 1ο δημοτικό σχολείο, στο Λασίθι στην Κεντρική Πλατεία στον Άγιο Νικόλαο και στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Η δράση του εμβολιασμού χωρίς ραντεβού θα διαρκέσει μέχρι τις επτά το απόγευμα της Κυριακής.
Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού αφορούν τους πολίτες από 12 ετών και άνω και εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer ενώ για να μπορέσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους είναι η ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους.
