Ένας 39χρονος Ρώσος τουρίστας έχασε τη ζωή του από πνιγμό το απόγευμα του Σαββάτου σε παραλία των Μαλίων.
Ο 39χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.
Ο άτυχος τουρίστας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Ρέθυμνο: Παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους στα θάλασσα
Δύο αλλοδαπές παραλίγο να πνιγούν σε θάλασσα του Ρεθύμνου αλλά σώθηκαν, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση παρακείμενων σκαφών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, οι δύο κολυμβήτριες βρέθηκαν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή «ΣΦΑΚΑΚΙ» του νότιου Ρεθύμνου.
Δύο παρακείμενα σκάφη εντόπισαν και περισυνέλεξαν τις δύο γυναίκες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού σώματος:
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση δύο (02) κολυμβητριών στη θαλάσσια περιοχή »ΣΦΑΚΑΚΙ» Ρεθύμνου ν. Κρήτης.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το Ε/Ρ »ΣΗΦΗΣ» Τ.Ρ. 260 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ-Α/Κ »ΨΑΜΑΘΗ» Τ.Ρ. 211 καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ IV» Ν.Ρ. 19 από το οποίο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν οι ανωτέρω κολυμβήτριες, αλλοδαπές ηλικίας 20 και 50 ετών, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Ρεθύμνου.
