Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέχρι τις 5 Ιουνίου θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χανίων είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να παραμείνουν οι 39 συμβασιούχοι καθαριότητας των εν λόγο δήμων στις θέσεις τους και μετά την 31η Μαρτίου, οπότε κι έληγαν οι συμβάσεις τους.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο υποχρεώνει με την προσωρινή διαταγή που χορήγησε τους ανωτέρω Δήμους να αποδέχονται προσωρινά, ήτοι μέχρι την κατάρτιση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μεταξύ των καθ’ ων Δήμων και των διοριστέων δυνάμει των προσωρινών πινάκων επί της 3Κ/2018 προκήρυξης κατ’ άρθρο 18 παρ. 18 ν.2190/1994 και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της συζήτησης της με αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης 120/02.04.2018 αίτησης, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 5η Ιουνίου 2018, και υπό τον όρο συζήτησης αυτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες των αιτούντων, με την ειδικότητα και την θέση που έχει ο καθένας εξ αυτών, καταβάλλοντας συγχρόνως και τις νόμιμες αποδοχές του, όπως αυτές ίσχυαν έως τις 31.03.2018.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ςτις θέσεις τους μέχρι τις 8 Ιουνίου θα παραμείνουν και οι 88 συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.