Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κλειστές παραμένουν οι καντίνες, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην νήσο Χρυσή, μετά τις παραβάσεις οι οποίες διαπιστώθηκαν όσον αφορά τις αποδείξεις.

Σύμφωνα με τους πρόσφατους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι καντίνες της περιοχής φέρονται να μην έχουν εκδώσει 16.546 αποδείξεις, μόνο το τελευταίο δίμηνο.

Έτσι, οι καντίνες του νησιού παραμένουν σφραγισμένες και οι επισκέπτες πρέπει να προμηθεύονται νερό και όλα τα αναγκαία για τη διαμονή τους από την Ιεράπετρα. 

Η δημοτική αρχή της Ιεράπετρας, έχει ξεκινήσει προσπάθειες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Στα σχέδια του Δήμου είναι η λειτουργία ενός δημοτικού αναψυκτηρίου ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες ενώ δίνεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Για τα θέματα αυτά έγινε συνάντηση του δημάρχου με τον δασάρχη Λασιθίου.

Στο μεταξύ, με τους πλοιοκτήτες που εκτελούν δρομολόγια προς τη νήσο Χρυσή, συναντήθηκε ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Γιάννης Παπαδάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να κατατεθούν προτάσεις και να βρεθεί μια λύση ώστε οι επισκέπτες , μετά και το σφράγισμα των καντινών, να μπορούν με κάποιο τρόπο να προμηθεύονται τουλάχιστον νερό.

Μια πρόταση ήταν να δοθεί η άδεια από το Λιμεναρχείο, προκειμένου τουλάχιστον ένα πλοίο να προσδένει και να προμηθεύονται από εκεί οι επισκέπτες τα αναγκαία και ιδιαίτερα το νερό τους.

Τελικά, λόγω διαφωνιών, δόθηκε η εντολή εκ μέρους του Λιμεναρχείου στους πλοιοκτήτες, 5 λεπτά πριν την αναχώρηση των πλοίων, να ενημερώνουν τους επιβάτες για την κατάσταση στο νησί και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτούν νερό.