Τα σύννεφα πολέμου που δείχνουν να εξαπλώνονται για μια ακόμη φορά στην πολύπαθη Μέση Ανατολή λόγω της πολεμικής ρητορικής του Ριάντ εναντίον της Τεχεράνης και της Βηρυτού, η συνέχιση των αποκαλύψεων από τα Paradise Papers για την φοροδιαφυγή της παγκόσμιας ελίτ, καθώς και η συμπλήρωση ενός χρόνου στην προεδρία των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία σημαδεύτηκε από τη δριμεία ήττα των Ρεπουμπλικάνων στις τοπικές εκλογές της Βιρτζίνια και του Νιού Τζέρσι, συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις που «γράφουν» τα πρωτοσέλιδα στο σημερινό διεθνή Τύπο.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του «Η μεσιτική εταιρία του πρίγκιπα Κάρολου απέσπασε μεγάλα κέρδη από τη συμμετοχή της σε offshore εταιρία φίλου του» κ αι στο σχετικό γράφημα περιγράφει πως πραγματοποιήθηκε η επίμαχη συναλλαγή. Παράλληλα τονίζει ότι με κεφάλαια από offshore εταιρίες δόθηκαν χρήματα για τις προεκλογικές επιθέσεις εναντίον της Χίλαρι Κλίντον. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα ο Κάρολος επένδυσε εκατομμύρια λίρες σε offshore εταιρίες, περιλαμβανομένης μίας με έδρα τις Βερμούδες, της οποίας διευθυντής της ήταν ο Χιού Βαν Κούτσεμ εκατομμυριούχος και ένας από τους καλύτερούς του φίλους, σύμφωνα με τα Paradise Papers.
Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα αναφέρεται στον θάνατο του Καρλ Σέρτζεντ, πρώην υπουργού Κοινοτήτων και Παιδείας της Ουαλίας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τέσσερα 24ωρα μετά την απόλυσή του λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία φέρεται ότι είχε διαπράξει εναντίον γυναικών οι οποίες τον κατήγγειλαν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και εκτιμήσεις ειδικών τις οποίες επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Σέρζτεντ φαίνεται ότι έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, μη μπορώντας να αντέξει το διασυρμό.

Στη Γαλλία, η Le Monde έχει για δεύτερη ημέρα πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στα Paradise Papers και στον σημερινό της τίτλο γράφει : «Facebook, Apple, Nike η μεγάλη φοροδιαφυγή.» Στο δε κύριο άρθρο της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα επίμαχα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα προσφιλές «σπορ» των πολυεθνικών, οι οποίες κατάφεραν να γλυτώσουν από φόρους ύψους 60 δις ευρώ στις ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων τα 11 στη Γαλλία. Επιπροσθέτως αποκαλύπτει πως η Νike μέσω των Κάτω Χωρών (Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) κατάφερε να πληρώσει σχεδόν μηδενικούς φόρους στην Ευρώπη. Το σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί και τις δηλώσεις του επιφανούς οικονομολόγου Γκάμπριελ Ζούκμαν ο οποίος τόνισε ότι «το 40% των κερδών των πολυεθνικών βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους.»
Η Le Figaro από την πλευρά της έχει κεντρικό πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στον ένα χρόνο προεδρίας του Ντόναλντ Τράμπ και τίτλο : «Ένας χρόνος θορύβου, λίγα αποτελέσματα» και στο κεντρικό της σχόλιο αναφέρει ότι, ένα χρόνο μετά την εκλογή του στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος ξήλωσε την κληρονομία των προκατόχων του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ενώσει το Κογκρέσο προκειμένου να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις του.
Στο Ισραήλ, η εφημερίδα Haaretz φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον σχόλιο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα την πρόσφατη πολεμική ρητορική της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του Λιβάνου και του Ιράν με τίτλο «Ποιος επιθυμεί έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή;» και απαντώντας στο ερώτημα υποστηρίζει ότι όλοι το επιθυμούν, αλλά κανείς δεν θέλει να τον διεξάγει μόνος του! Ο αρθρογράφος Ανσέλ Πφεφέρ αναφέρεται διεξοδικά σε όλους τους «παίκτες» του Μεσανατολικού, δηλαδή το Ιράν, το Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς και την Αίγυπτο και αναλύει διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν περισσότερο ή λιγότερο μια πολεμική σύρραξη στη περιοχή. Παράλληλα διερωτάται κατά πόσο η ανάληψη της εξουσίας στη Σαουδική Αραβία από τον φιλομεταρρυθμιστή πρίγκιπα Μοχάμετ μπιν Σαλμάν αποτελεί ένα καλό νέο για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Στη Γερμανία, η Süddeutsche Zeitung κάνει εκτενή αναφορά στον διακεκριμένο έλληνα ερευνητή Βασίλη Ντζιαχρήστο, καθηγητή και διευθυντή του τμήματος Βιοϊατρικής Απεικόνισης του Πολυτεχνείου του Μονάχου και διευθυντή του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Ερευνητικού Κέντρου Helmholtz. Η εφημερίδα του Μονάχου εστιάζει στο έργο του Έλληνα ερευνητή, ο οποίος βραβεύθηκε το 2013 με το κορυφαίο γερμανικό επιστημονικό βραβείο Leibniz για την πρωτοποριακή μέθοδο απεικόνισης καρκινικών κυττάρων που ανέπτυξε.
Η εφημερίδα του Μονάχου υπογραμμίζει ότι ο Βασίλης Ντζιαχρήστος ασχολείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής του ζωής με τη δημιουργία απεικονίσεων του εσωτερικού του ανθρώπινου σώματος. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι ένας εκ των πρωτοπόρων σε ένα νέο ερευνητικό πεδίο: την οπτικοακουστική (σ.σ. Πολυφασματική Οπτικοακουστική Τομογραφία). Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας, ότι ο Έλληνας ερευνητής θέλει να καταστήσει γρήγορα εφαρμόσιμη τη μέθοδό του.
Όπως διευκρινίζει η SZ, «θέλει να βελτιώσει την πρόληψη του καρκίνου και σκέφτεται να εντοπίζει καρκινικούς όγκους αρχικά οπτικοακουστικά και εν συνεχεία να τους σημαδεύει με φωσφορίζουσες ουσίες ώστε τελικά να μπορεί να τους απομακρύνει αποτελεσματικότερα». Σύμφωνα με τον Βασίλη Ντζιαχρήστο, οι πρώτες κλινικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να έχουν προκύψει προβλήματα.

Στις ΗΠΑ τέλος, η Washington Post έχει τίτλο «Οι Δημοκρατικοί ξαφνιάζουν το κόμμα του Τράμπ με σκληρό μήνυμα» και στο κύριο άρθρο τονίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ που συμπληρώνει σήμερα ένα χρόνο στην προεδρία της χώρας «εισέπραξε» για την επέτειο μια δριμύτατη ήττα στις Πολιτείες της Βιρτζίνια και του Νιού Τζέρσι, όπου οι Δημοκρατικοί επικράτησαν εκλέγοντας στη Βιρτζίνια τον μέχρι σήμερα αντικυβερνητη Ράλφ Νόθαμ με ποσοστό 53,9% έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Έντουαρντ Τζιλέσπι, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 45% και στο Νιού Τζέρσι τον Δημοκρατικό Φίλιπ Μέρφι, υπέρμαχο της αυστηρότερης πολιτικής για την οπλοκατοχή ο οποίος απέσπασε το 55,9% των ψήφων.