Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αναμφίβολα, πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την εθνική ομάδα μπάσκετ ήταν η ανακοίνωση του αστέρα του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο προσεχές Eurobasket, λόγω τραυματισμού του στο γόνατο. 

Ωστόσο, δυσμενέστερη εντύπωση προκάλεσε η άμεση, οργισμένη απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), που στράφηκε κατά της ομάδας του Γιάννη (τους Μιλγουόκι Μπακς), στοχοποιώντας ταυτόχρονα και τη διοίκηση του αμερικανικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο, η Ομοσπονδία στράφηκε ουσιαστικά και κατά του Γιάννη, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει αποδείξει πολλάκις τον απεριόριστο σεβασμό του στη χώρα του, καθώς και την αμέριστη διάθεσή του να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.  

Προφανώς είναι κατανοητή η απογοήτευση της ΕΟΚ, η οποία, έχοντας ήδη βάλει ψηλά τον πήχη για το φετινό Eurobasket, βλέπει τα όνειρά της για μετάλλιο στη διοργάνωση να μειώνονται αισθητά μετά την απουσία του Γιάννη. Ωστόσο, σε μία περίοδο που ο ισχυρός της άνδρας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ρήξη ή σε ανοιχτή κόντρα με κάποια σημαίνοντα πρόσωπα του ελληνικού μπάσκετ (Γκάλης, Γιαννάκης κ.ά.), η Ομοσπονδία προέβη στη χειρότερη δυνατή επιλογή, ανοίγοντας μέτωπο με τους Μπακς και το NBA. Τη στιγμή, μάλιστα, που η ΕΟΚ αναμένει τουλάχιστον την ανοχή του ανθρώπων του αμερικανικού πρωταθλήματος για τις μελλοντικές της κλήσεις σε Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.