Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές σε διάφορα σημεία του πλανήτη, καθώς πόλεις και μνημεία του κόσμου συμμετείχαν στο κίνημα «Μια ώρα για τον πλανήτη» που από το 2007 θυμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης της Γης. 

Ταυτόχρονα, οι πολίτες σε κάθε σημείο του πολίτη κλήθηκαν να σβήσουν τα φώτα στο μέρος που βρίσκονταν και να ανάψουν (συμβολικά) ένα κερί.

Έσβησαν τα φώτα στην «Ώρα της Γης»

Μεταξύ των μνημείων που έσβησαν τα φώτα τους στη «Ώρα της Γης», συμπεριλαμβάνονται η Ακρόπολη, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το Μπλε Τζαμί (Κωνσταντινούπολη), η Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Έσβησαν τα φώτα στην «Ώρα της Γης»

Από την πρώτη «Ώρα της Γης» το ζήτημα του κλίματος σημείωσε πρόοδο, αλλά η επιτακτικότητα ανάληψης δράσης παραμένει πολύ μεγάλη, τονίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), η διοργανώτρια μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ τα ρεκόρ θερμότητας συνεχίζονται.

Έσβησαν τα φώτα στην «Ώρα της Γης»