Αγαπημένε Φιντέλ, μας άφησες και είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου
Αθήνα 26.11.2016
Μίκης Θεοδωράκης
Με την παραπάνω λακωνική δήλωση ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αποχαιρέτησε με τον πιο γλυκό τρόπο τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.
Το 1981 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δώσει μια ιστορική συναυλία μπροστά στον καθεδρικό ναό της Αβάνας, όπου ο Φιντέλ Κάστρο εμφανίστηκε απογραμμάτιστα, συνεχάρη και ασπάστηκε τον μουσικοσυνθέτη, με τον οποίο τους συνέδεε μια σχέση φιλίας.
«Πιστεύω ότι η μουσική είναι ακόμα πιο δύσκολη από την πολιτική. Η απόδειξη είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί στον κόσμο και λιγότεροι μουσικοί. Υπάρχουν, όμως, ακόμα λιγότεροι επαναστάτες καλλιτέχνες, αν και οι καλλιτέχνες γενικά εύχονται την επανάσταση. Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που δεν είναι επαναστάτες. Έτσι, το ποσοστό των επαναστατών καλλιτεχνών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των πολιτικών», είχε δηλώσει τότε μπροστά στις κάμερες ο Φιντέλ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Μίκης αποχαιρετά τον Φιντέλ
Με μια λακωνική δήλωση ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αποχαιρετά με τον πιο γλυκό τρόπο τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης: «Αγαπημένε Φιντέλ, μας άφησες και είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου». Τι είχε δηλώσει ο Φιντέλ μετά την ιστορική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη μπροστά στον καθεδρικό ναό της Αβάνας το 1981.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google