Ο ΠΑΟΚ δουλεύει πλέον σε διπλό ταμπλό. Από τη μία προσπαθεί να ολοκληρώσει με νίκες την πρώτη αγωνιστική περίοδο της σεζόν και από την άλλη έχει αρχίσει τις επαφές για τον ανασχεδιασμό του ρόστερ που θα επιχειρηθεί τον Ιανουάριο.
Το απόγευμα (19.30) στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Πανελευσινιακό και θέλει τουλάχιστον ισοπαλία για να προκριθεί. Σε περίπτωση νίκης των Τρικάλων επί της Λάρισας θα χρειαστεί νίκη με πολύ μεγάλο σκορ για να περάσει ως πρώτος από τον όμιλό του, όμως δεν φαίνεται ότι αυτό αποτελεί αυτοσκοπό.
Τα 8/11 της ενδεκάδας του αγώνα με τον Πλατανιά έμειναν στη Θεσσαλονίκη για να είναι φρέσκοι στο ματς με την Κέρκυρα, ενώ ο Ιβιτς σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει από την αρχή κάποιον από τους γεννημένους την 1/1/1997 και εντεύθεν που έχει μαζί του (Σιαμπάνης, Δημητριάδης, Ματθαίου).
Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις για το ρόστερ της ομάδας, ο Λούμπος Μίχελ κινείται σε δύο επίπεδα. Από τη μία κάνει επαφές με διάφορους ξένους ατζέντηδες αναζητώντας ομάδα από το εξωτερικό που να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρήματα του συμβολαίου του Τζαβέλλα (μισό εκατ. ευρώ ετησίως).
Ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», υπάρχει από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όμως τα χρήματα που προτίθενται να δώσουν δεν φτάσουν ούτε στα μισά των απολαβών του στον Δικέφαλο.
Παράλληλα, ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής αναζητεί φορ, εξτρέμ και οκτάρι που έχει κριθεί ότι λείπουν από το σύνολο του Ιβιτς. Ειδικά, για τη θέση του φορ, οι προτάσεις είναι αρκετές και μάλιστα κάποιες από αυτές από συλλόγους εντός συνόρων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, που οι άνθρωποι του Πανιωνίου θέλουν να… σπρώξουν προς τον ΠΑΟΚ, καθώς το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και ο ξένος ατζέντης του θέλει να τον στείλει στη Γερμανία.
Στον ΠΑΟΚ, παρότι ο Ιρανός έχει συμπάθειες στην Τούμπα, παραμένουν επιφυλακτικοί, ειδικά όταν οι πληροφορίες από τη Νέα Σμύρνη θέλουν τον Πανιώνιο να ζητά ένα εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, μία περίπτωση που εξετάζεται με ενδιαφέρον είναι αυτή του 28χρονου Καμερουνέζου της Λοριάν, Μπεντζαμίν Μουκαντζό.
Ο ύψους 1.80 επιθετικός, που μπορεί να παίξει και στα άκρα, έχει περάσει παλιότερα από τη Μονακό και έχει συμβόλαιο με τη Λοριάν ώς το καλοκαίρι του 2018.
Η αναζήτηση θα συνεχιστεί και εκτός Ελλάδας, αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Λούμπος Μίχελ ετοιμάζει ταξίδι σε γειτονική χώρα.
