Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κέρδισε λίγο από το… χρώμα που έχασε λόγω των άδειων εξεδρών ο θεσμός του Κυπέλλου. Οχι μόνο γιατί προέκυψε τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός από το χθεσινό 1-1 στο Περιστέρι, αλλά και γιατί ο δεύτερος ημιτελικός είχε σασπένς.

Και ως εικόνα συνολικά ήταν ένα ματς που προκάλεσε το ενδιαφέρον.

Περίμενε πολύ καιρό «τη στιγμή» του Τζιμπούρ η ΑΕΚ. Κάποιοι έλεγαν πως δεν θα έρθει ποτέ πλέον. Ηρθε τελικά στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Δεν έβαλε το γκολ της χρονιάς στο 88’ από πλευράς δυσκολίας. Αν και θα είναι άδικο να μην του χρεώσεις την πολύ καλή «σεντερφορίσια» κίνηση που έκανε, για να βγει στο ύψος της μικρής περιοχής στην ασίστ του Ντίντακ.

Κίνηση που έλειπε στην ΑΕΚ και στα δύο ματς, αφού ο Αραβίδης έχει άλλα πράγματα αλλά κινήσεις σέντερ φορ όχι.

«Πόντος» για τον Στέλιο Μανωλά, που από τότε που μπήκε ξανά στα Σπάτα ως προπονητής της πρώτης ομάδας επέλεξε να το παλέψει με τον Αλγερινό.

Με το σκεπτικό πως στα πολύ κρίσιμα ματς που έχει μπροστά του αξίζει τον κόπο να το κάνει, μπας και πάρει κάτι από τον καλύτερο ποιοτικά επιθετικό της ομάδας του.

Παίρνει και άλλο «πόντο» χθες ο Μανωλάς, γιατί σε ένα καθοριστικό σημείο προς το τέλος του ματς και ενώ η ομάδα του -μετά το γκολ πέναλτι του Μπρίτο στο 68’, «δώρο» του Λαμπρόπουλου με αστείο χέρι μέσα στην περιοχή- έδειχνε αποπροσανατολισμένη, γύρισε σε 4-3-3 με τον Γιόχανσον πιο μπροστά και έδωσε το σύνθημα για να κοιτάξει μπροστά η ΑΕΚ.

Και του βγήκε, αφού το γκολ στο 88’ μπαίνει γιατί ο Γιόχανσον είναι μπροστά για να πλησιάσει με την μπάλα στην περιοχή, να δώσει στον Ντίντακ και ο τελευταίος να τη γυρίσει παράλληλα από τα αριστερά για να γραφτεί Ιστορία.

Με τον Τζιμπούρ να στέλνει την ΑΕΚ στον 22ο τελικό της, από το 1924 μέχρι σήμερα.

Ο Δέλλας, πικραμένος στο τέλος, είπε πως δεν προκρίθηκε ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερός. Κάνει λάθος. Στο πρώτο ματς η ομάδα του ήταν κακή και θα μπορούσε εύκολα να είχε βγει νοκ άουτ.

Χθες, σε ένα ματς που η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο, έκανε κάποιες φάσεις, με καλύτερη μια ευκαιρία του Στόιτσεφ στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά δέχτηκε και αυτός φάσεις και μάλιστα από το ξεκίνημα του ματς.

Με Φυτανίδη και Κεϊτά στην ενδεκάδα, πόνταρε στο ύψος για τα στημένα και δικαιώθηκε στη φάση του πέναλτι που ήρθε έπειτα από γέμισμα από φάουλ. Μέχρι εκεί όμως.

Θα μπορούσε να προκριθεί ο Ατρόμητος όπως ήρθαν τα πράγματα, έκανε πολύ καλή προσπάθεια χθες, αλλά αντικειμενικά στα 180’ η ΑΕΚ έκανε περισσότερα πράγματα για να πάει στον τελικό.