Νέα εκστρατεία βοήθειας του Τομ Φίνι υπέρ της Ελλάδας. Αυτή τη φορά θέλει να συγκεντρωθεί, μέσω crowdfunding 1 εκατ. ευρώ ώστε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Δεσμός» να ενισχυθούν δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων 16-24 ετών
Συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας μας και των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση ο Βρετανός Τομ Φίνι, που μπορεί να μην κατάφερε να μαζέψει μέσω crowdfunding 1,5 δισ. για να πληρωθεί η εκκρεμής δόση προς το ΔΝΤ, αλλά μέσω της καμπάνιας του συγκεντρώθηκαν 1,9 εκατ. ευρώ, τα οποία και επιστράφηκαν στους δωρητές, σύμφωνα με τους κανόνες του crowdfunding.
Ετσι, ο Βρετανός πωλητής που κατοικεί στο Λονδίνο ξεκίνησε νέα εκστρατεία βοήθειας προς τη χώρα μας υπό τον τίτλο «Greek crowdfund», με σκοπό αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί 1 εκατομμύριο ευρώ σε 15 μέρες για να ενισχυθούν δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων 16-24 ετών.
Ο Τομ Φίνι σκοπεύει να συνεργαστεί με την ελληνική ΜΚΟ «Δεσμός», για την οποία έμαθε διαβάζοντας ένα άρθρο στον «Guardian», ώστε τα χρήματα που τελικά θα συγκεντρωθούν να διοχετευτούν σε διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα.
«Ο Τομ Φίνι επικοινώνησε μαζί μας το Σαββατοκύριακο γιατί η πρώτη καμπάνια που έκανε έληξε. Τα χρήματα επιστράφηκαν στους δωρητές, αλλά ήθελε να συνεχίσει την προσπάθεια τώρα που το έμαθε και ο κόσμος. Διάβασε για την οργάνωσή μας στην ιστοσελίδα του “Guardian” και έτσι επικοινωνήσαμε. Το πού ακριβώς θα βοηθήσουμε θα εξαρτηθεί από το ποσό που τελικά θα συγκεντρωθεί», λέει στην «Εφ.Συν.» η Εκάβη Βαλλερά εκ μέρους του «Δεσμού».
«Πρέπει να συμβάλουμε στην κάλυψη αναγκών φορέων κοινωνικής πρόνοιας, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, νοσοκομεία, συσσίτια, οργανισμοί για άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ. Επίσης, θα θέλαμε να κάνουμε κάποιο πρότζεκτ για να βοηθήσουμε άνεργους νέους. Είναι συγκινητικό το ότι ένας Βρετανός που δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ούτε για διακοπές έδειξε τέτοιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την κρίση στη χώρα μας», καταλήγει η κ. Βαλλερά.
