Σοβαρές ανησυχίες, αλλά και επιφυλάξεις όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτικού κόσμου εκφράζουν εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας. Με ψήφισμά τους, το οποίο που κοινοποίησε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) στη Βουλή και στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων, αλλά και την επιτάχυνση των εκτιμήσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.
Μεταξύ άλλων ζητούν από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, η οποία θα συμπληρώνει και δεν θα υποκαθιστά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Επίσης, εκτός από την επιτάχυνση των εκτιμήσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, να γίνεται και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Τέλος, επιθυμούν να γίνει άμεση ρύθμιση όσον αφορά το αφορολόγητο και ακατάσχετο επιδοτήσεων και αποζημιώσεων και επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες, για να μην πλημμυρίσει η χώρα με εισαγωγή γάλακτος μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων.
