Είπε ότι θέλει να προσαρτήσει τον Καναδά και τη Γριλανδία. Το μετάνιωσε… Εβαλε δασμούς στον μισό πλανήτη, πήρε πίσω τους περισσότερους. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Κίνα λέγοντας ότι η Αμερική είναι η ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο και θα γίνεται αυτό που επιθυμεί. Πήγε στο Πεκίνο με πολλές προσδοκίες και γύρισε με άδεια χέρια. Για να είμαστε δίκαιοι, κάτι πήρε. Εμαθε για την παγίδα του Θουκυδίδη από τον Κινέζο πρόεδρο Σι. Πιθανότατα οι σύμβουλοί του τον ενημέρωσαν για το ποιος ήταν αυτός ο Θουκυδίδης. Ενδεχομένως ο πρόεδρος με το πλούσιο λεξιλόγιο των 300 λέξεων να νόμιζε ότι ήταν ισλαμιστής τρομοκράτης ή ένας μαρξιστής-λενινιστής. Βούτηξε τον Μαδούρο από το Καράκας. Ακόμη περιμένουμε τα στοιχεία για το εμπόριο ναρκωτικών.
Βομβάρδισε παρέα με τον άλλο δημοκράτη φίλο του, τον Νετανιάχου, το Ιράν, εξόντωσαν με εξωδικαστικές δολοφονίες μέλη της ηγεσίας του καθεστώτος, αλλά μέχρι τώρα τζίφος. Ηλπιζαν ότι θα γίνει ανακτορικό πραξικόπημα αλλά διαψεύστηκαν. Περίμεναν να ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, αλλά ακόμη περιμένουν. Ο Τραμπ είπε ότι αν δεν εγκαταλείψουν το πυρηνικό πρόγραμμά τους οι Ιρανοί θα εξαφανίσει τη χώρα από τον χάρτη. Τώρα λέει ότι θα είναι εντάξει αν οι Ιρανοί αποφασίσουν να αναστείλουν το πυρηνικό πρόγραμμά τους για είκοσι χρόνια. Κάλεσε τους ψηφοφόρους της Αργεντινής να στηρίξουν τον αναρχοκαπιταλιστή Μιλέι, αλλιώς θα τους κόψει την πίστωση. Αυτοί υπέκυψαν. Ζήτησε από τους ψηφοφόρους της Ουγγαρίας να ψηφίσουν τον Ορμπαν γιατί είναι φίλος του. Αυτοί τον έγραψαν. Τη Δευτέρα απειλεί και εκβιάζει, την Τρίτη συγχωρεί και συγχαίρει, την Τετάρτη σβήνει τα μηνύματα του Επστιν από το κινητό του, την Πέμπτη και την Παρασκευή παίζει παιχνίδια στο χρηματιστήριο και αβγατίζει την περιουσία του, το Σάββατο και την Κυριακή σημαδεύει τρύπες στο γήπεδο γκολφ που έχει στο φτωχικό του. Ποτέ δεν ξεκουράζεται.
Τώρα; Ηρθε η σειρά της Κούβας; Είναι το πιο βαθύ τραύμα στο σώμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Ενα πούρο δρόμος από τη Φλόριντα και την ελέγχουν κάποιοι αχρείοι κομμουνιστές. Ολοι οι πρόεδροι πριν απ’ αυτόν προσπάθησαν να την καταλάβουν. Δεν τα κατάφεραν. Το καθεστώς αντέχει και βγάζει γλώσσα. Ο Τραμπ θέλει να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι άλλοι. Να κάνει την Κούβα ό,τι ήταν επί Μπατίστα, δηλαδή ένα τεράστιο μπουρδέλο. Εστειλε στην Αβάνα τον διοικητή της CIA να εκβιάσει. Ούτε τα προσχήματα ούτε διπλωματική γλώσσα. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ο πρόεδρος είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί, αλλά δεν θα περιμένει ατελείωτα και δεν αποκλείει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης. Ο δε υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δεν μάσησε τα λόγια το: «Το οικονομικό σύστημα της Κούβας δεν μπορεί να διορθωθεί. Ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή το διοικούν κομμουνιστές, αλλά είναι ανίκανοι κομμουνιστές. Το μόνο πράγμα χειρότερο από έναν κομμουνιστή είναι ένας ανίκανος κομμουνιστής». Προσοχή παιδιά, πείτε στον πρόεδρό σας κάτι για τον Κόλπο των Χοίρων.
Ανάγωγα
Εκπλήσσομαι που πολλοί εξεπλάγησαν με την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει μεγάλη παράδοση και πλούσιες επιδόσεις στο συγκεκριμένο άθλημα. Πιστεύει ότι τακτική που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Η κατάσταση όμως δεν είναι ίδια. Νικηφόρο το παρελθόν, αβέβαιο το παρόν και μεσίστιο ενδεχομένως το μέλλον.
