Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 300 γραμμ. ζυμαρικά
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό και τυρί τριμμένο

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ροδίζουμε το κοτόπουλο, περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο.

Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και βάζουμε τον πελτέ. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα.

Σε πυρέξ ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά. Προσθέτουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει 2 δάχτυλα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε 15-20 λεπτά, ελέγχουμε τα υγρά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό. Μοιράζουμε το κοτόπουλο πάνω στα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 περίπου λεπτά.

Το βγάζουμε το πασπαλίζουμε με τυρί και μαϊντανό και σερβίρουμε.