Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα διορίσει έναν από τους δικηγόρους υπεράσπισής του σε ποινικές και αστικές δίκες στη θέση του συμβούλου του Λευκού Οίκου, κατά τη δεύτερή του θητεία που θα ξεκινήσει την 20ή Ιανουαρίου 2025.

Η προσωπική του δικηγόρος, Αλίνα Χάμπα θα είναι μία από τους «εκλεκτούς» του Τραμπ, η οποία τον είχε υπερασπιστεί σε δίκες για «λύτρα σιωπής» που είχε καταβάλλει προεκλογικά το 2016 (υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς).

Στην υπόθεση αυτή, κι άλλοι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ, ανακοινώθηκε ότι θα είναι στους «εκλεκτούς» με τον ρόλο των υφυπουργών Δικαιοσύνης.

Ο Τραμπ σημείωσε μέσω Truth Social πως η Αλίνα Χάμπα, 40 ετών, κόρη ιρακινών καθολικών μεταναστών στις ΗΠΑ τα χρόνια του 1980, επέδειξε «ακλόνητη πίστη» στον ίδιο συμμετείχε ενεργά στην υπεράσπισή του σε διάφορες ποινικές και αστικές δίκες, χαρακτηρίζοντάς τη «ακούραστη υπερασπίστρια της δικαιοσύνης».

Κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ, τη θέση του συμβούλου κατείχε η Ρεπουμπλικανή στρατηγική σύμβουλος Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Η Αλίνα Χάμπα συνόδευε συχνά τον Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του και ήταν μία από τις ομιλήτριες στη συγκέντρωση στα τέλη Οκτωβρίου στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.