Ένα drone εκτοξεύθηκε νωρίτερα το Σάββατο προς την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που βρίσκεται στην Καισάρεια. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Νετανιάχου, «ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα».
Η επίθεση αυτή δημιούργησε νέα, εύλογα ερωτήματα για το άτρωτο του Iron Dome, δηλαδή της ασπίδας προστασίας του Ισραήλ.
Λίγες ώρες μετά, ο Νετανιάχου προχώρησε σε απειλές προς τους εχθρούς του Ισραήλ, τονίζοντας ότι έκαναν σοβαρό λάθος. «Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας: «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα».
→ Το Ιράν δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου πως το κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, βρίσκεται πίσω από την επίθεση. «Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε από τη λιβανική Χεζμπολάχ», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.
