Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα και αφότου κλήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο να βάλει ένα τέλος στην παράνομη παρουσία του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη το συντομότερο δυνατό. Το δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη, σε συμβουλευτική γνωμοδότηση, πως το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να το κάνει, γιατί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η παλαιστινιακή ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Al-Haq χαρακτήρισε την παραπάνω απόφαση ως «πρώτο βήμα» προς την αντιστροφή της «βλάβης γενεών» από την παράνομη παρουσίας του Ισραήλ, του απαρτχάιντ, της επιθετικής επέκτασης των οικισμών και του συνεχιζόμενου μαζικού εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Η ομάδα τονίζει πως τα κράτη και επιχειρηματικές εταιρείες πρέπει τώρα να «αναλάβουν συγκεκριμένη δράση κατά των εγκλημάτων του Ισραήλ» και να πιέσουν για τον τερματισμό της ισραηλινής στρατιωτικής και εποικιστικής παρουσίας στην Παλαιστίνη. «Η γνωμοδότηση προσυπογράφει τις επί δεκαετίες εκκλήσεις των Παλαιστινίων, του ΟΗΕ & των νομικών εμπειρογνωμόνων» σημειώνει.

Στο μεταξύ δεκάδες άνθρωποι φέρονται να σκοτώθηκαν από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κτίρια κατοικιών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου.
 
Το Al Jazeera Arabic μεταδίδει ότι περιοχές γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό Bureij στην κεντρική Γάζα δέχονται επιθέσεις από το ισραηλινό πυροβολικό και ότι αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι σε άλλο καταυλισμό, στο Νουσεϊράτ, ένα από τα δεκάδες που μπήκαν στο στόχαστρο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Συνεργείο διάσωσης ανέσυρε πέντε πτώματα από τα συντρίμμια. Ένα από τα θύματα ήταν η έγκυος Ολα αλ Κουρντ , που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο al-Awda. Γιατροί δήλωσαν ότι είναι θαύμα που το μωρό της είναι ζωντανό. Ο πατέρας του είναι σοβαρά τραυματισμένος. 
 
Στο νοσοκομείο Al-Aqsa, οι Παλαιστίνιοι είπαν το τελευταίο αντίο, προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν κηδείες για τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες. Στο Deir el-Balah ακούγονταν εκρήξεις όλη τη νύχτα με τους κατοίκους να αντικρίζουν το ένα πτώμα μετά το άλλο.