Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πολυάριθμες φήμες για το μέλλον του Κιλιάν Μπαπέ ξεσήκωσε η προχθεσινή παρουσία του 25χρονου επιθετικού στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας στα Ηλύσια Πεδία, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν του εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν Νάσερ αλ Χελαϊφί και ήταν φυσιολογικό να πάει το μυαλό των δημοσιογράφων σε μια ύστατη προσπάθεια του γαλλικού συλλόγου να κρατήσει τον Μπαπέ στο Παρίσι. Αλλωστε πριν από δύο χρόνια ο Γάλλος πρόεδρος είχε μιλήσει με τον νυν αρχηγό της Εθνικής Γαλλίας, «πιέζοντάς» τον να μείνει στη χώρα του και να μη δεχθεί την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μακρόν δεν είναι οπαδός της Παρί, αλλά της Μαρσέιγ.

Ομως το να μείνει ο Κιλιάν Μπαπέ στη Γαλλία δεν ήταν θέμα πρεστίζ, αλλά οικονομικό. Το συμβόλαιο που αντιπρότεινε η Παρί το 2022 για να τον κρατήσει ήταν της τάξης των 150 εκατ. ευρώ σε ετήσιους μισθούς (ήτοι 300 εκατ. για τη διετία 2022-24) και 125 εκατ. ευρώ πριμ πίστης. Τα ποσά αυτά είναι μικτά, με τα μισά να καταλήγουν ως φόρος στα ταμεία του κράτους. Επιπλέον με την παρουσία του Μπαπέ είναι ακριβότερα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και περισσότερα τα εισοδήματα από διαφημίσεις.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Προχθές ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Μπαπέ λέγοντας χαμογελώντας: «Θα μας δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα». Ο Αλ Θανί από την πλευρά του ευχήθηκε στον παίκτη «καλή τύχη», δείχνοντας πως έχει αποδεχθεί το ότι ο ποδοσφαιριστής θα αποχωρήσει από το Παρίσι στο τέλος της σεζόν.

Οσο για τον λόγο που κλήθηκε ο Μπαπέ στο προεδρικό μέγαρο; Ως ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους Γάλλους αθλητές αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συζητιέται η συμμετοχή του στην Εθνική Γαλλίας, όπως και το να είναι ένας από τους σημαιοφόρους της χώρας του στις τελετές έναρξης ή λήξης.