Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την παρθενική του εμφάνιση στο προεδρικό μέγαρο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση στο επίκεντρο του διαλόγου μπροστά στις κάμερες βρέθηκαν οι πρόσφατες κακοκαιρίες και οι καταστροφές που προκάλεσαν, η κλιματική κρίση, καθώς και η σημασία της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Αφού πρώτα δέχθηκε τις συγχαρητήριες ευχές της Προέδρου για την εκλογή του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, στεκόμενος στην ανάγκη άμεσης αρωγής από την πολιτεία και δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες, διότι όπως συμπλήρωσε αυτοί οι άνθρωποι «δεν πρέπει να ξεχαστούν».

«Πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος, και φυσικά όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες», παρατήρησε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου, θέτοντας την παράμετρο της συνεργασίας και της συνεννόησης.

«Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων με την καλύτερη διάθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις», σημείωσε, για να λάβει την απάντηση εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι εφόσον υπάρχει επένδυση στην πρόληψη «με βιώσιμο, αποδοτικό τρόπο, βεβαίως, θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης». Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσαν στο Προεδρικό ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης, και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Από χθες το βράδυ, ο κ. Κασσελάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εμφανίζεται υπέρμαχος της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό από το σημείο που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά και της στήριξης των ΜΟΕ και εκφράζει την απόλυτη στήριξη του κόμματός του στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή την κατεύθυνση.

«Καμία διχοτομική πρόταση δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συνομιλίες» στο Κυπριακό διαμηνύει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται στη δέσμευση του κόμματός του για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.