Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει ένα πολύ σημαντικό μέρος της παραγωγής τους σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της τάσης να αντικατασταθούν τα οχήματα που καίνε ορυκτά καύσιμα, έχουν θορυβηθεί από το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Προειδοποιούν ότι το κόστος ενέργειας, αλλά και η αύξηση του κόστους και της διαθεσιμότητας πρώτων υλών, η χρόνια έλλειψη ανταλλακτικών και η εκτεταμένη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή και τις πωλήσεις αυτοκινήτων.
Όπως επισημαίνουν, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, υπάρχει επίσης ανησυχία ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στους επενδυτές που δεν θα έχουν κίνητρα για την κατασκευή εγκαταστάσεων φόρτισης, καθιστώντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λιγότερο ελκυστικά. Μέχρι πρόσφατα, και όσο αυξανόταν το κόστος της βενζίνης, η ιδιοκτησία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν αρκετά ελκυστική, αλλά μετά τις σημαντικές αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η διαφορά του κόστους έχει συρρικνωθεί.
Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είτε φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι είτε μέσω συμβάσεων με εταιρείες φόρτισης, έχουν δει αυξήσεις τιμών κατά 10% ή περισσότερο. Περαιτέρω αυξήσεις τιμών αναμένονται, καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας συνδέεται με αυτήν του φυσικού αερίου, το οποίο γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο από τότε που η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.
Η Allego, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης σταθμών φόρτισης της Γερμανίας, αύξησε τις τιμές του στις αρχές αυτού του μήνα από 43 σεντς ανά κιλοβατώρα σε 47 σεντς. Η ταχεία φόρτιση, μέσω συνεχούς ρεύματος, έχει αυξηθεί από 65 σε 70 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ η ταχύτερη, λεγόμενη εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, έχει αυξηθεί από 68 σεντ σε 75 σεντ την κιλοβατώρα. Επιπλέον, τα εκπτωτικά σουπερμάρκετ, οι αλυσίδες ειδών σπιτιού του τύπου «Φτιάξ’ το μόνο σου» και τα καταστήματα επίπλων, που μέχρι πρόσφατα πρόσφεραν στους πελάτες δωρεάν φόρτιση ενώ αυτοί ψώνιζαν, τώρα εισάγουν χρεώσεις.
Ο οικονομολόγος ειδικός στον τομέα των αυτοκινήτων, Στέφαν Μπράγκελ, μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ επισήμανε την άμεση απειλή για την αυτοκινητοβιομηχανία.
«Η έκρηξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένας οξύς κίνδυνος για τη μετάβαση των οχημάτων στον εξηλεκτρισμό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνουν πιο ακριβά στη χρήση, η αύξηση της ηλεκτροκίνησης κινδυνεύει να καταρρεύσει, γιατί σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο», δήλωσε.
Ο Μπράγκελ, που είναι επίσης ιδρυτής του Κέντρου Διαχείρισης Αυτοκινήτων (CAM), καθώς και άλλοι υποστηρικτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καλούν τη γερμανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα παραμείνει κάτω από την τιμή της βενζίνης, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι κρίσιμο κρίσιμη για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Στο μεταξύ, οι κρατικές επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να μειωθούν στο μισό, στα 4.500 ευρώ από το 2023, ενώ οι αγοραστές plug-in υβριδικών, οι οποίοι λαμβάνουν επί του παρόντος πληρωμή 6.750 ευρώ προς αυτά, δεν θα στηρίζονται πλέον. Το συνολικό χρηματικό ποσό που διατίθεται θα περιοριστεί στα 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή θα επαρκεί για μόλις 400.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποσοστό μικρότερο από το 1% των οχημάτων που κινούνται στους γερμανικούς δρόμους.
Επιπλέον, ειδικοί του κλάδου δεν πιστεύουν ότι η μεταρρύθμιση της Ε.Ε. που θα αποσυνδέσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή του φυσικού αερίου είναι ακόμη στα χαρτιά και θα αργήσει να υλοποιηθεί.
Πηγή: The Guardian
