Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Υπό κατασκευή ουρανοξύστης κατέρρευσε στην πόλη Λάγος, οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όμως ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ, καθώς δεκάδες εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Το συμβάν καταγράφηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα. Οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να διευκρινίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν, αλλά οικοδόμοι και γείτονες που δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους, υποστηρίζουν ότι έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 50 άνθρωποι.

Ο ουρανοξύστης έχει πάνω από 20 ορόφους και χτιζόταν στη συνοικία Ικόι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν την κατάρρευση του υπό κατασκευή κτιρίου σαν μεγάλο σεισμό.

Το κτίριο χτιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια. Ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συχνά στη Νιγηρία, και ειδικά στο Λάγος, μια πόλη 20 εκατ. κατοίκων, όπου σύμφωνα με ειδικούς 1.000 κτίρια είναι εξαιρετικά επισφαλή.