Χωρίς τον Γάλλο Ζαν Σαρλ, ο οποίος τραυματίστηκε στον θώρακα, αλλά με τον νεοαποκτηθέντα Κουίνσι Εϊσι για πρώτη φορά στην αποστολή, θα παραταχθεί απόψε ο Ολυμπιακός (19.30, NS Prime) στην Πόλη, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές.
Οι «ερυθρόλευκοι», με δεδομένο ότι την Παρασκευή θα υποδεχτούν τη Μακάμπι και τη Δευτέρα τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, θα παλέψουν για την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους, αν και οι συγκυρίες δεν τους ευνοούν. Η Εφές, που ξεκίνησε τη σεζόν με προβλήματα και ήττες, μαζεύτηκε, οπότε εδώ και δέκα μέρες δείχνει να έχει βρει τον καλό της εαυτό με σκοπό να καλύψει το χαμένο έδαφος, με μπροστάρη τον Μίτσιτς.
«Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό εντός έδρας και εκτός έδρας. Απλώς έχει τύχει να παίξουμε με καλές ομάδες που παίξανε καλύτερα από εμάς» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Και συμπλήρωσε: «Κάθε παιχνίδι στη EuroLeague, είτε παίζεις εντός είτε εκτός, έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας ούτως ή άλλως. Δεν έχει να κάνει με το ότι παίζουμε έξω με την Εφές, έχει να κάνει με το ότι παίζουμε με αυτή την ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, έχει έντεκα ξένους και καλό προπονητή. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε πολύ καλά, πάνω από τα στάνταρ μας, αν θέλουμε να κερδίσουμε».
Η συμμετοχή του Εϊσι στη 12άδα δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανός, ο οποίος είχε μείνει 16 μήνες εκτός δράσης, είναι έτοιμος να παίξει με τρεις ατομικές προπονήσεις.
Εκτός αν παραστεί απόλυτη ανάγκη. Περισσότερο ταξίδεψε για να προπονείται και να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας, ώστε να επιταχύνει τον χρόνο προσαρμογής του. Από πλευράς υγείας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά θα χρειαστεί να βελτιώσει και την αγωνιστική.
Παρά την εικόνα συσπείρωσης, ο προπονητής της Εφές, Εργκιν Αταμάν, ξεκαθάρισε πως «είμαστε σε φάση ανασύνταξης, αλλά με τον Ολυμπιακό ο δρόμος μας δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα».
Η μάχη του Γέλοβατς
Για πρώτη φορά χθες με επίσημη ανακοίνωση η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε για την κατάσταση του Στέβαν Γέλοβατς, ο οποίος την Κυριακή κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης. «Η ΑΕΚ ΒC με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει για την πρωτοφανή δημιουργηθείσα κατάσταση, που αφορά την περιπέτεια υγείας του Στέφαν Γέλοβατς.
Ο αθλητής μας υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει κρίσιμη». Παράλληλα ζήτησε διακριτικότητα ώστε να μη διακινούνται ανακριβείς πληροφορίες για ένα τόσο λεπτό θέμα.
